Šport > Košarka
22 ogledov

"Ne hodite v Evropo!"

Josh Childress EPA
Josh Childress, ki je v Olympiacosu zaslužil okrog 15 milijonov evrov, kolegom iz lige NBA odsvetuje odhod v Evropo.

Zaradi lockouta (zamrznitve vseh dogajanj v ligi) vse več košarkarjev lige NBA razmišlja o selitvi v Evropo, Josh Childress pa jim to odsvetuje.

Ves čas na poti

Košarkar Phoenixa je leta 2008 podpisal triletno pogodbo z Olympiacosom (ta pogodba še danes velja za najdražjo v Evropi), a se je po dveh letih vrnil v ZDA. Sodeč po intervjuju, ki ga je dal ameriškemu mediju ESPN, Childress na igranje v Evropi nima dobrih spominov: "Pomislite, kako je, če ste ves čas na poti! Šest ali sedem ur sedite na avtobusu, ne spite vsakič v dobrem hotelu, od desetih poti z letalom devetkrat letite v ekonomskem razredu. Igral pa sem za enega od najboljših evropskih klubov!

Težave pri prilagajanju

Childress, ki v Evropi ni pustil posebnega pečata, rojake opozarja, da jih na stari celini čaka neka druga košarka. "V ZDA so zvezde košarkarji, v Evropi pa so to trenerji. Igra se dosti počasnejša košarka, podobna tisti na univerzah, veliko je taktičnih zamisli, ki ovirajo igralčev talent. Evropejci imajo visoko mnenje o svoji košarki, ligo NBA pa vidijo bolj kot spektakel. Ko igralec iz lige NBA pride v Evropo, je prisiljen igrati proti tekmecu, a tudi proti sodnikom in navijačem," je povedal Childress.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.