Šport > Košarka
75358 ogledov

"Ne strinjam se. Luka ni eden najboljših košarkarjev na svetu, pač pa ..."

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Zanimive besede košarkarskega analitika, s katerimi pa se marsikdo ni strinjal ...

"Ali je Luka Dončić drugi najboljši igralec na svetu ta hip? Se strinjaš ali ne?" je vprašal voditelj v studiu, nato pa je radijski voditelj na ESPN-ovem radiu in studijski analitik na mreži MSG odgovoril: "Ne strinjam se s tem. Ker je Luka presegel (Nikolo) Jokića. On je številka 1 v tem trenutku, glede na to, kar počne na igrišču." 

S to izjavo je presenetil preostala dva člana studijskega dela oddaje, a je nato svoje razmišljanje še podkrepil: "Kot prvo, Luka v tej končnici še vedno igra, Jokić pa ne. V končnici mu uspevajo stvari, kot so trojni dvojčki, dobro zadeva, zadeva pomembne koše, vse te stvari lahko izenačim s tem, kar je Jokiću uspevalo v lanski končnici, kar je Nuggetse pripeljalo do naslova prvakov."

A tu se hvalnice za Dončića še niso zaključile ... "Luka je na poti, da letos morebiti osvoji prvenstvo. To bi bil njegov prvi naslov. Star je 25 let, to, kar mu je uspelo do starosti 25 let, so stvari, ki jih v preteklosti nismo videli od toliko starega košarkarja. On ni eden najboljših igralcev na svetu, ta trenutek bi ga postavil za najboljšega košarkarja na svetu," je še pojasnil ameriški analitik. Njegov studijski nastop si lahko ogledate na spodnjem, vdelanem videoposnetku.

S tem se ni strinjal drugi analitik v studiu Jay Williams, ki je dejal, da je Dončića skupaj z Jokićem označil za najboljšega napadalnega igralca, a obenem izpostavil Dončićevo slabo obrambo. V svoj zagovor je dejal, da imajo Mavsi boljši defenzivni rejting, ko je Luka na klopi, kot pa, ko je Luka na igrišču v prav vseh sezonah Lukove kariere v NBA-ju. "Luka je zame 'top3' košarkar v ligi NBA," je še poudaril Williams.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 22:22 30.maj 2024.

    Kaj, ko bi se z Dončićem američani ukvarjali. On tam služi denar in plačuje davke. Slovenci imamo od njega bolj malo, mediji pa mu pojejo slavospev. Bedno..