Šport > Košarka
158 ogledov

Nekdanji Dragićev soigralec ima nov klub

joe johnson Epa
Osemintridesetletni veteran je podpisal pogodbo z Detroit Pistons.

Osemintridesetletni ameriški košarkarski veteran Joe Johnson, ki je bil leta 2016 tudi soigralec slovenskega zvezdnika v ligi NBA Gorana Dragića v ekipi Miami Heat, bo kariero nadaljeval v vrstah Detroit Pistons.

Johnson ima za seboj izjemno bogato kariero, o čemer priča tudi podatek, da je že sedemkrat igral na tekmi zvezd All-Star ter trinajstkrat zaigral v končnicah.

S svojimi izkušnjami bo lahko Detroitu veliko pomagal, menijo v klubu. Nastopil je na 1276 tekmah in dosegel že več kot 20.000 točk. Nekdanji košarkar Bostona, Phoenixa, Atlante, Brooklyna, Miamija, Utaha in Houstona je leta 2006 z ameriško reprezentanco osvojil tudi bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Johnson je po koncu sodelovanja z Detroitom v sezoni 2018/19 ostal brez kluba, za kratek čas je nato prekinil kariero v severnoameriški košarkarski ligi ter je zaigral v ameriški ligi košarke 3 na 3 Big3, ki sta jo ustanovila raper Ice Cube in glasbeni menedžer Jeff Kwatinetz.

Skupaj z ekipo Triplets je septembra v Los Angelesu osvojil naslov prvaka v tem prvenstvu. Za odlične predstave je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca. Johnson sicer v 17 sezonah v ligi NBA še ni osvojil šampionskega prstana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice