Šport > Košarka
1118 ogledov

Nekdanji priljubljeni košarkar Dallasa paraliziran po nesreči

Shawn Bradley Epa
Huda kolesarska nesreča priljubljenega košarkarja franšize iz Dallasa.

Kar 229 centimetrov visoki Shawn Bradley je bil kot drugi izbran na naboru leta 1993, takoj za Chrisom Webbrom, zanj so se odločila pri franšizi Philadelphia 76-ers. Z igranjem na univerzi Brigham Young je sicer prenehal že leta 1991, a se je nato dve leti kot mormonski misijonar posvečal misijonarskemu delu v Avstraliji, nato pa zaigral v ligi NBA, kjer se je največ sezon zadržal pri moštvu Dallas Mavericks.

Za zasedno iz Teksasa, kjer je tudi zaključil kariero, je igral med leti 1996 in 2005. Pri Dallasu, kjer je bil zelo priljubljen, je bil najuspešnejši v sezoni 1996/97, ko je v povprečju na tekmo dosegal po 14.6 točke, 8.7 skoka in 2.7 blokade. V 12 sezonah in 832 tekmah v NBA je v dresu Philadelphie 76ers, New Jersey Nets in Dallas Mavericks povprečno sicer zbral 8.1 točke, 6.3 skoka in 2.5 blokade na tekmo.

Zdaj so pri Dallasu objavili žalostno novico. Bradley je konec januarja kolesaril v bližini svojega doma v St. Georgeu v zvezni državi Utah, ko je vanj od zadaj trčilo vozilo. Nekdanji košarkar je utrpel poškodbo hrbtenice in je od takrat paraliziran. Po operaciji je zadnjih osem tednov preživel v bolnišnici in opravljal rehabilitacijo. Bradleyja po zdravniškem mnenju čaka dolga in težka pot okrevanja, sam pravi, da ostaja pozitiven in da bo skušal povečati javno zavest o varnosti kolesarjev.

"Bradley se zahvaljuje za dobre želje in molitve, ki jih je prejel s strani družine, prijateljev in navijačev. Ta podpora mu je dala dodatno energijo in okrepila njegovo prepričanje, da se bo uspešno spopadel z rehabilitacijo, ki je pred njim," so v izjavi za javnost zapisali pri Dallas Mavericks.

"Zelo smo užaloščeni ob novici o Shawnovi nesreči. Vedno je bil odločen in razpoložen za boj. Želimo mu le vse najboljše pri njegovem okrevanju. Vedno bo del družine Mavericks," pa je sporočil lastnik Dallasa Mark Cuban. 

Shawn Bradley, ki je bil rojen v Nemčiji, je med drugim nastopal tudi za nemško košarkarsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Turčiji leta 2001, ko so Nemci osvojili četrto mesto.

Shawn Bradley | Avtor: Epa Epa

Leta 1996 je zaigral v filmu Space Jam, kjer je glavno vlogo igral Michael Jordan, ob obema pa so nastopili še zvezdniki Muggsy Bogues, Larry Johnson, Charles Barkley in Patrick Ewing.

Shawn Bradley | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice