Šport > Košarka
2673 ogledov

Ni prenesel poraza z Dončićem, zdaj spet šokiral

Dončić Edwards Epa
Zvezdnik lige NBA Anthony Edwards je šokiral z izjavo na račun starejših košarkarskih generacij. Na svoje mesto ga je postavil legendarni Magic Johnson.

Eden najboljših košarkarjev vseh časov Magic Johnson, petkratni prvak lige NBA z Los Angeles Lakers, je brez milosti obračunal z aktualnim članom severnoameriške lige Anthonyjem Edwardsom, potem ko je branilec Minnesote Timberwolves v pogovoru za Wall Street Journal povsem razvrednotil košarkarske sposobnosti preteklih legend.

Edwards, ki je ameriškemu sanjskemu moštvu pomagal do naslova olimpijskega prvaka v Parizu, se je v intervjuju dotaknil primerjav med različnimi NBA generacijami. Prav v času olimpijskih iger je namreč v javnosti potekala precej živahna razprava o tem, ali je aktualni 'Dream Team' boljši od originalnega iz leta 1992, za katerega so takrat igrali Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird in številni drugi velikani košarkarske igre.

Edwards se je komaj rodil, ko so bili vsi člani originalnega sanjskega moštva upokojeni ali pa vsaj na izhodnih vratih lige. Priznal je, da takratne košarke ni gledal, vseeno pa meni, da se starejše generacije po svojih sposobnostih ne morejo kosati z današnjimi. Vse lepo in prav, če ne bi šel 23-letnik še korak dlje in za edinega spretnega košarkarja iz širokega nabora preteklih legend izpostavil Michaela Jordana.

"Takrat nisem gledal košarke, zato težko komentiram. Pravijo, da je bilo takrat težje, jaz pa mislim, da z izjemo Michaela Jordana nihče od njih ni bil preveč spreten. Zato so bili ob prihodu Kobeja Bryanta vsi tako presenečeni. A danes so vsi košarkarji zelo spretni," je dejal Edwards.

Magic Johnson | Avtor: Epa Epa
Šokantne izjave so prišle do ušes legendarnega Magica, ki je še povsem 'zelenega' Edwards hitro postavil na svoje mesto. "Ne odgovarjam ljudem, ki niso nikoli osvojili naslova. Univerzitetnega ni osvojil, ne vem pa, če je vsaj srednješolskega," je članu Minnesote sporočil Magic, imetnik petih prstanov in trikratni MVP finala.

Anthony Edwards se je v slabi luči pokazal že z ošabnimi izjavami po izpadu proti Dallas Mavericks v polfinalu Zahoda v lanski končnici lige NBA. Več o tem TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:35 29.avgust 2024.

    Treba bo prenehat spremljat žurnalovce. Dončić bo njihov vsakodnevni meni. Bolano !