Šport > Košarka
1497 ogledov

Nova velika tragedija v družini pokojnega Kobeja Bryanta

Kobe in Joe Bryant Profimedia
V 70. letu starosti je zaradi infarkta preminil nekdanji košarkar in oče Kobeja Bryanta, Joe Bryant.

Iz ZDA prihajajo tragične novice o smrti nekdanjega NBA košarkarja in očeta legendarnega Kobeja Bryanta, Joea Bryanta. Štiri leta in pol po usodni nesreči, v kateri je izgubil sina in vnukinjo, je bil za 69-letnika usoden srčni infarkt

Joe Bryant je bil sicer človek, ki je Kobeja navdušil nad košarko, potem ko ga je ta opazoval, kako igra za italijanske klube Sebastiane Reti, Reggio Calabria, Pistoio in Reggiano ter francoski Mullhouse.

Še pred tem je igral tudi v ligi NBA, kjer so ga leta 1975 kot 14. na naboru sicer izbrali Golden State Warriros, za katere pa ni nikoli nastopil. V najmočnejši ligi na svetu je branil barve Philadelphie 76ers, San Diego Clippers ter Houston Rockets.

Po končani aktivni karieri se je lotil trenerske kariere ter vodil številne ekipe v ZDA, na Japonskem in Tajskem, med drugim tudi slovito WNBA ekipo Los Angeles Sparks.

Odnos med Joeom Bryantom se je sicer v letih pred Kobejevo smrto močnon ohladil, saj legendarni košarkar svojim staršem ni nikoli odpustil, da sta leta 2013 brez njegovega dovoljenja prodala njegove spominke iz srednješolskih dni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice