Šport > Košarka
18991 ogledov

Mislil je, da je spreten v obrambi, nato je srečal Dončića

dončić adebayo Print Screen
Zvezdniški soigralec Gorana Dragića je bil nemočen ob čarovniji Luke Dončića.

Luka Dončić si je z mojstrskim obvladovanjem žoge in brezhibnim delom nog privoščil Bama Adebaya.

Košarkar Miami Heat je v drugi četrtini poskušal zaustaviti napad Dallasa, a ga je 21-letni Slovenec, kot temu radi rečemo, 'poslal po burek'.

Pa ne samo enkrat, ampak dvakrat.

Goran Dragić, Luka Dončić NBA Šport Ponoči sta se udarila Luka in Goran: Tako se je končalo

Dončić je iz svoje nabito polne malhe potegnil nekaj trikov, ob katerih se je 206 centimetrov visokemu Adebayu pošteno zavrtelo v glavi.

Izvrstna akcija je bila lep pokazatelj, kako dominanten je Dončić v dvobojih ena na ena z višjim košarkarjem, četudi gre za tako nadarjenega obrambnega igralca, kot je Adebayo. 

Bam Adebayo je bil v lanski sezoni izbran v drugo obrambno peterko lige NBA.

Ameriški zvezdnik, ki je v zaključku lanskega leta z vročico podpisal petletno pogodbo v vrednosti 195 milijonov dolarjev, je v obrambi napel vse svoje mišice, a je bil proti Dončiću popolnoma nemočen.

Luka Dončić Nekaj "ne štima" Šport "Dončiću bomo stali ob strani"

V strahu pred Dončićevo "step back" trojko se ga je v obrambi držal kot klop, kar pa se mu je hitro maščevalo. Dončić je prodrl v raketo, kjer ga je najprej zmedel z obratom v levo, nato pa še s "fadeaway" finto v desno. Adebayo je ob njegovem poplesavanju skakal z enega konca na drugega, Dončić pa je žogo mirno položil skozi obroč za piko na i najlepši potezi srečanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.