Šport > Košarka
5385 ogledov

Odlične novice iz Dallasa, pripeljali veliko okrepitev

Luka Dončić in Klay Thompson Profimedia
Ekipo Dallas Mavericks bo okrepil Klay Thompson, poročajo ameriški mediji.

Luka Dončić in Kyrie Irving bosta v prihodnji sezoni lahko računala na pomoč Klaya Thompsona. Thompson, ki je v svoji karieri osvojil štiri šampionske prstane in petkrat igral na tekmi zvezd, bo podpisal triletno pogodbo, vredno 50 milijonov evrov, poročajo ameriški mediji. 


Thompson je imel v ognju več želez, med drugim je opravil pogovore tudi z ekipami Los Angeles Lakers, LA Clippers in Philadelphia 76ers. Na koncu se je odločil za Dallas. Mavericks in Golden State Warriors so se dogovorili o podpisu in menjavi, s katero bodo Josha Greena poslali k ekipi Charlotte Hornets kot del dogovora med omenjenimi tremi ekipami. 

Klay Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Thompsonom je sezona, v kateri je v povprečju dosegal 17,9 točke na tekmo, pri čemer je iz igre metal 38,7 odstotka za tri točke. Kot pišejo ameriški mediji, je tudi v primeru, da bi Thompson v igro vstopal s klopi, bolj zanesljiva možnost kot je bil Tim Hardaway Jr. 

Thompson je vseh 13 sezon v NBA odigral pri Golden State Warriors, ki so ga leta 2011 izbrali kot 11. Na draftu. Sezoni 2019/20 in 2021/21 je izpustil zaradi poškodbe.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.