Šport > Košarka
11 ogledov

Odločitev: igral bo Begić

Žurnal24 main
Naturalizirani igralec. Za letošnje evropsko košarkarsko prvenstvo v Litvi je najresnejši kandidat center Reala Mirza Begić.

“Na evropskem prvenstvu v Litvi lahko žal nastopi le en naturalizirani igralec. Glede tega smo se že odločili. Zaigral bo Mirza Begić,” nam je v ponedeljek povedal namestnik generalnega sekretarja na Košarkarski zvezi Slovenije Matej Avanzo.

Učinek med elito
Begić je v prvem delu Evrolige, ko je še igral za Žalgiris, v povprečju zbral 9,7 točke in 4,9 skoka ter bil z 2,3 blokade tudi prvi bloker Evrolige. Po prihodu v Madrid so njegove številke v Top 16 padle na 4,3 točke, 0,5 skoka in 0,3 blokade na tekmo.

Cilj mora biti kolajna
Center, ki za slovensko člansko reprezentanco sicer še ni zaigral, je za Žurnal24 potrdil, da namerava braniti slovenske barve na septembrskem tekmovanju: “Če bom zdrav, bom vsekakor nastopil.” Begić v zadnjem kolu španskega prvenstva ni igral, saj ima poškodovan gleženj, zaradi poškodbe roke pa je moral izpustiti tudi lansko svetovno prvenstvo v Turčiji.

O prvih stikih z novim selektorjem je Begić dejal: “Ko sem se selil k Realu Madridu, me je poklical selektor Božidar Maljković in mi dejal, da računa name. Prepričan sem, da gre za izjemnega strokovnjaka, mladi igralci pa se pod njegovim vodstvom lahko veliko naučijo.” In kaj bi moral biti cilj Slovenije na EP v Litvi? “Kolajna,” je bil kratek med drugim tudi nekdanji igralec Triglava, Geoplina Slovana in Uniona Olimpije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.