Šport > Košarka
14774 ogledov

Oglasil se je Magic in povedal, zakaj sovraži naslov Bostona

Luka Dončić Profimedia
Legenda košarkarske franšize iz Los Angelesa je v letošnjem finalu lige NBA stiskala pesti za Dallas Mavericks.

Eden najboljših košarkarjev vseh časov, Magic Johnson, ki je celotno kariero igral za LA Lakers, se je odzval na razplet letošnjega NBA finala, v katerem se Boston Celtics, večni rivali jezernikov iz mesta angelov, po petih tekmah premagali Dallas Mavericks. Bostončani so prišli do 18. naslova v zgodovini, s čimer so na večni lestvici prehiteli Lakerse s 17. naslovi.

Ob začetu slavja v TD Gardnu, kjer so Bostončani slavili pred nabito polnimi tribunami, čeprav je najcenejša vstopnica za ogled tekme presegla 1700 ameriških dolarjev, se je Johnson oglasil na omrežju X, kjer je obžaloval razplet finalne serije.

"Sovražim, da imajo Celtics zdaj uradno več naslovov prvaka kot mi," je komentiral 64-letni košarkarski velikan, ki še vedno velja za najboljšega organizatorja igre vseh časov.

"Joe Mazzulla je v pretekli sezoni močno napredoval kot trener, svojo ekipo pa je dobro pripravil na vsak naslednji krog končnice, pri čemer je ustrezno prilagodil tako igro v napadu kot v obrambi. V končnici gre za spopad različnih stilov igre in Kelti so bili s svojo globino prevelik izziv za Mavs. Njihove prednosti so odtehtale prednosti Dallasa in zato so postali prvaki," je dodal Magic.

Magic Johnson | Avtor: Epa Epa

Johnson je bil ob Kareemu Abdulu Jabbarju gonila sila t.i. "showtime" Lakersov v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Skupaj sta osvojila pet naslovov NBA prvaka, dvakrat tudi na račun Bostona, kjer sta takrat med drugimi blestela Larry Bird in Kevin McHale. Bostončani so na svoj račun prišli v sezoni 1983/1984, ko so v razburljivi finalni seriji po sedmih tekmah ugnali Lakerse.

Rivalstvo je ponovno oživelo ob koncu prvega desetletja tega tisočletja. Najprej so se leta 2008 naslova veselili Keltiv prvi skupni sezoni zvezdniške trojice v postavi Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen. Lakersi so se jim oddolžili dve leti pozneje, ko sta jih do zmage nad večnimi rivali vodila Kobe Bryant in Pau Gasol. Pomemben akter takratne šampionske zasedbe jezernikov je bil tudi Lamar Odom, ki tako kot Magic težko prenaša uspehe Bostona.

"Vem, da je Paul Pierce zelo zadovoljen in kar slabo mi postane, če pomislim, kako se bo naslajal ob zmagi svojega moštva. Tistega leta (2008, op. a.) so bili najboljša ekipa. Za to jim čestitam, a vseeno mi gre na bruhanje," je priznal Odom.

Naslov Bostona je komentiral še en nekdanji vidni član LA Lakers Mychal Thompson. "Nevzdržno jih bo poslušati. V prihodnji sezoni bom za obe tekmi v Bostonu javil, da sem zbolel," je napovedal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:39 18.junij 2024.

    Hvala bogu, da je konec te histerije in euforije v domačih medijih..