Šport > Košarka
4 ogledov

Olimpijin up: "Naredil bom vse za NBA"

Olimpijin talent Davis Bertans bo naredil vse, da nekoč pride v NBA. (Foto: YouT
1/2
Žurnal24 main
Olimpijin Davis Bertans je bil ta teden v ZDA in se je tamkajšnjim skavtom kazal na Nike Hoop Summit. Na sobotni tekmi je dal osem točk in po njej odgovarjal na vprašanja ameriškega novinarja.
Želel sem se pokazati vsemu svetu. To je bila zame dobra izkušnja.
Davis Bertans

V 17 minutah na parketu tekme Sveta proti ZDA je Davis Bertans dal osem točk in imel skok ter podajo. "Še veliko več lahko ponudim. Predvsem v obrambi in v skoku bi lahko naredil več," je dejal v pogovoru za draftexpress.com. O tem 205 centimetrov visokem Latvijcu (v zadnjih dveh letih je zrasel 20 centimetrov) je novinar v dodanem videu dejal, da je na tem pripravljalnem kampu pokazal zelo dobro igro. Davis želi v NBA, a se mu še ne mudi. "Zame je to še kar daleč. Naredil bom vse za NBA." Ve vsaj, kdaj bo šel na nabor? "Mislim, da imam še čas. Agentu sem rekel, da se mi še ne mudi. Naslednje leto bom 99-odstotno igral v Evroligi, vsaj kakšnih pet, deset minut. Že to bo kar nekaj." Vsaj še eno leto si torej želi kaljenja pri Unionu Olimpiji. "Olimpija je dobra ekipa za mlade igralce, za napredek." Pove še, da jo je izbral, ker se je pri njej razvilo vsaj kakšnih 10 NBA-igralcev.

Kako je Bertans igral v Združenih državah Amerike, lahko pogledate na youtube.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.