Šport > Košarka
1023 ogledov

Olimpijski prvak se norčuje iz sebe: "Ko ne prispevaš ničesar ..."

ZDA košarka Profimedia
Član ameriškega sanjskega moštva se je pošalil na račun svoje obrobne vloge ob zmagi reprezentance ZDA na olimpijskih igrah v Parizu.

Ameriški košarkarski zvezdnik Tyrese Haliburton je nasmejal uporabnike družbenih omrežjih z viralno objavo na račun svoje skromne minutaže na olimpijadi v Parizu, kjer je ameriški Dream Team, ki je bil zaradi zvezdniške udeležbe deležen številnih primerjav z originalnim sanjskim moštvom iz leta 1992, še petič zapored zasedel olimpijski tron.

Haliburton, 24-letni branilec moštva Indiana Pacers, se na olimpijskem turnirju ni pretirano naigral. Selektor Steve Kerr ga je v ogenj poslal na treh od šestih tekem, skupno pa je na parketu preživel približno 25 minut.

Haliburton ni igral v polfinalu s Srbijo, kjer so Američani komaj rešili celo kožo, niti v finalu s Francijo, kjer so pod taktirko MVP-ja LeBrona Jamesa in ostrostrelca Stepha Curryja zasluženo prišli še do sedemnajstega naslova olimpijskega zlata.

Ameriška ženska košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia
Čeprav ni igral v finalu, je Haliburton tako kot vsi drugi člani sanjskega moštva prejel zlato odličje za zmago v Parizu, kar je botrovalo šaljivi objavi na spletu, v kateri je prizadevanja ekipe primerjal s skupinsko nalogo z zanemarljivim doprinosom z njegove strani. 

"Ko ne prispevaš ničesar k skupinskemu projektu, a vseeno dobiš petico," je fotografiji, na kateri pozira z zlatim odličjem, zapisal Haliburton ter do objave tega prispevka pridobil več kot 650 tisoč všečkov, 87 tisoč delitev in več kot šest tisoč komentarjev.

ZDA so na olimpijske igre poslale izredno močno reprezentanco, v kateri se je trlo zvezdniških imen, zato so celo igralci takšnega kova, kot je denimo Jayson Tatum, dobršen del turnirja presedeli na klopi. Tatum, aktualni prvak lige NBA z Boston Celtics, je v finalu proti Franciji na parketu prebil le 11 minut.

Haliburton je dvakratni All-Star lige NBA in najboljši podajalec pretekle sezone (povprečje 10,9 na tekmo).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.