Šport > Košarka
11 ogledov

Parklji ohranjajo upe

Parklji ohranjajo upe na ligo za prvaka. (Foto: alesfevzer.com) Žurnal24 main
Košarkarji Parkljev so v 19. krogu lige Telemach premagali Luko Koper z 78:70, novomeška Krka pa je visoko slavila v Šentjurju (60:89).

Z jubilejno, deseto zmago so Parklji ohranili možnosti za nastop v ligi za prvaka. V zadnjih treh krogih jih čaka ogorčen boj, saj se bodo s Hopsi Polzelo in Šentjurjem, ki imata enak izkupiček (10-9) borili za dve prosti mesti med prvih sedem na lestvici lige Telemach. Ljubljančani imajo sila neugoden razpored, saj se bodo pomerili še s Krko, PRO-TEK Zasavjem in Geoplinom Slovanom.

Koprčani na drugi strani so že nekaj krogov nazaj zapravili vse možnosti za pobeg iz predzadnjega mesta, tako da jih v nadaljevanju prvenstva čaka nastop v mini ligi skupaj z drugo in tretjeuvrščeno ekipo iz 1. B SKL.

Tekma v Ljubljani je bila presenetljivo napeta in zanimiva do zadnjih trenutkov. Parklje je lahko priigrana prednost dvanajstih točk v prvem polčasu očitno nekoliko uspavala. Koprčani so njihovo bledo igro spretno izkoristili in se že pred zadnjo četrtino povsem približali. Na dosegu zmage so bili še dobro minuto pred koncem, ko so zaostajali vsega štiri točke (70:66), nakar so gostitelji dosegli pet točk v nizu in rešili vprašanje zmagovalca.

Krka brez težav

Krka je dosegla 14. zmago v državnem prvenstvu in se po številu točk izenačila s PRO-TEK Zasavjem, drugouvrščeno ekipo elitnega domačega prvenstva, Šentjur pa je z desetimi zmagami in devetimi porazi na sedmem mestu lige Telemach.

Izbrancem gostujočega trenerja Aleksandra Džikića so pred tekmo pripisovali več možnosti za zmago, nihče pa ni pričakoval, da bodo na tako "eleganten" način opravili z gostitelji. Novomeščani so si že po prvih dvajsetih minutah priigrali 18 točk prednosti, gostitelji pa so jim bili konkurenčni le v tretji četrtini. V 27. minuti so se približali na osem točk zaostanka (58:66), nato pa so se na parketu znova razmahnili igralci iz dolenjske prestolnice in se dobesedno poigrali z izbranci domačega stratega Damjana Novakoviča.

Novomeščani so blesteli v metih za tri točke, njihovo razmerje (16:29) zgovorno priča o tem. V tem elementu je blestel hrvaški veteran Davor Marcelić, ki je iz devetih poskusov zadel devet metov.

Zasavju teknil Zlatorog

Na drugem dvoboju 19. kola lige Telemach je PRO-TEK Zasavje ugnalo Zlatorog iz Laškega z 84:72. Pri Zasavcih sta blestela Vlado Pašalić in Mladen Šoškić, ki sta skupaj dosegla točk 40 točk. V prvi in drugi četrtini je prevladoval zelo izenačen boj, tako da se je prvi polčas končal pri rezultatu 38:38. Pri Zlatorogu je bil nezaustavljiv Dražen Bubnić, ki je do polčasa dosegel kar 17 točk. Na drugi strani so goste iz Zasavja v igri držali Sašo Mučič, Vlado Pašalić in Mladen Šoškić.

 

Na krilih razpoloženega Pašalića (ob koncu 19 točk) so se gostje na začetku tretje četrtine hitro odlepili in štiri minute do konca tretje četrtine so Zasavci vodili s 57:44, kar je domačega trenerja Aleša Pipana prisililo v minuto odmora. A tudi minuta odmora ni predramila domačih košarkarjev, ki so v zadnjo četrtino vstopili s 15 točkami zaostanka (50:65). Košarkarji Zasavja, pri katerih se je razigral Mladen Šoškić (21 točk), so v četrti četrtini brez težav nadzorovali visoko prednost in dvoboj dobili z rezultatom 84:72.

 

Lestvica:
1. Helios (+1) 34
2. Krka 33
3. PRO-TEK 33
4. Geoplin 31
5. Zlatorog 31
6. Hopsi 29
7. Parklji 29
8. Šentjur 29
9. LTHcast 27
10. Elektra (+1) 27
11. Luka Koper 23
12. Šenčur 19

Liga Telemach, 19. kolo:

LTHcast Mercator : Elektra Esotech 97:64

 

Šentjur : Krka 60:89

 

Parklji : Koper 78:70


Hopsi Polzela : Šenčur 94:61

 

Helios : Slovan 78:63

 

Zlatorog : PRO-TEK Zasavje 72:84

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.