Šport > Košarka
142 ogledov

Po nemoči v prvem polčasu je na koncu zmanjkalo časa

Klemen Prepelič twitter KZS
Slovenija še drugič v štirih dneh izgubila proti Finski.

Četrta reprezentanca na svetu, kateri v primerjavi z olimpijskimi igrami v Tokiu manjkajo trije igralci, Luka Dončić, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić, je doživela nov šokanten udarec na poti do svetovnega prvenstva 2023. V četrtem krogu kvalifikacij so še drugič v štirih dneh izgubili proti Finski. Tokrat v Kopru z 79:83 (16:26, 31:52, 49:64).

Slovenija ima po štirih tekmah oziroma dveh tretjinah prvega dela kvalifikacij dve zmagi in dva poraza. Konec junija in v začetku julija jo čakata še preizkušnji s Hrvaško doma ter Švedsko v gosteh.

V drugi del kvalifikacij se bodo uvrstile po tri ekipe iz vsake štiričlanske skupine, vse pa bodo v nadaljevanje prenesle točke iz prvega dela. Naša skupina se bo križala z Nemčijo, Estonijo, Izraelom ali Poljsko. V prejšnjih kvalifikacijah za SP 2019 je bilo potrebnih sedem oziroma osem zmag za pot na Kitajsko.

Čeprav se je četi selektorja Aleksandra Sekulića v primerjavi s tekmo v Helsinkih priključil prvi strelec na uvodnih dveh preizkušnjah Klemen Prepelič, se podoba Slovenije po treh prespanih nočeh ni bistveno spremenila. Slovenija si je že v prvem polčasu privoščila zaostanek, ki ga v nadaljevanju ni uspela izničiti (31:52).

Edo Murić | Avtor: twitter KZS twitter KZS

Enaindvajset točk razlike je bilo preveč celo za aktualne evropske prvake sredi Slovenije. Finska je uspešno ustavila prvi nalet Slovencev na začetku drugega dela (38:52), enako pa tudi zadnjega v zaključku tekme, ko so imeli slovenski košarkarji preobrat na dosegu roke. V 35. minuti so se prvič po dolgem času spustili pod deset točk zaostanka (63:72), dve minuti in pol pred koncem pa je bila razlika le še štiri točke (72:76).

V zaključku so se Jaka Blažič (trojke 3:4), Edo Murić (trojke 1:8) in Prepelič (trojke 3:14) preveč usmerili v mete za tri točke, ki jim tudi tokrat niso šli od rok, na drugi strani pa je dobro minuto pred koncem Ilari Seppala zadel dvanajsto trojko Finske za 79:72. Kljub temu je Slovenija v dramatični končnici in po prekršku Fincev v napadu prišla do priložnosti za podaljšek, vendar tudi tokratni poskus Prepeliča za tri točke ni zadel cilja.

Najboljša strelca pri Sloveniji sta bila Klemen Prepelič z 20 točkami in Mike Tobey, ki jih je dosegel 17.

Klemen Prepelič Razočaranje Šport Po porazu: To boli, zelo boli
Komentarjev 1
  • radovednica 08:17 01.marec 2022.

    Ali naj ponavljamo še naprej... če pa tole ni katastrofa od katastrofe, sramota od sramote...eni Finci, hokejisti, premagajo naše zvezdnike. Kreteni prepotentni. Takega eksotičnega nasprotnika ali ostale v skupini bi morali kjerkoli in kadarkoli premagati za 40 - 50 točk. ...prikaži več Vsem tem našim velezvezdnikom brezveznim za vedno prepovedati igrati, pa delat, delat skrampi in lopatami. Banda nesposobna!!!!