Šport > Košarka
31545 ogledov

Po Rađi močno razburil še Kukoč: "Nikola Jokić ni na nivoju..."

Nikola Jokić Profimedia
Po mnenju hrvaškega košarkarskega velikana Nikola Jokić še ni na nivoju nekaterih evropskih predhodnikov, ki so orali ledino v severnoameriški ligi onkraj Atlantika.

Po odmevni izjavi 56-letnega Dina Rađe, da bi v samo treh mesecih postal najboljši košarkar v Evroligi, če bi mu telo dopuščalo ustrezne fizične priprave, je kontroverzno stališče zavzel še njegov rojak Toni Kukoč.

Nekdanji zvezdnik Chicago Bulls, kjer je ob Michaelu Jordanu in Scottieju Pippnu osvojil tri zaporedne naslove NBA prvaka (1996-1998), je v intervjuju za Zurnal.rs pod drobnogled vzel enega najboljših košarkarjev na svetu Nikolo Jokića.

Nore trditve Šport 56-letni Hrvat: "V treh mesecih sem lahko najboljši košarkar v Evroligi"

Kukoč meni, da Jokić, dvakratni MVP rednega dela, redni udeleženec All-Star tekem in član vsakoletnih najboljših selekcij (All-NBA), ni na nivoju Dina Rađe, Vladeta Divca ali celo Arvydasa Sabonisa.

Gre za legendarne Evropejce, ki so pred več desetletji orali ledino onkraj luže in skeptični ameriški javnosti dokazovali kvaliteto evropske košarkarske šole.

Grant Williams Dal si je duška Šport "Vrgli so ga iz ekipe, ker ga je Luka ubil!" Luka Dončić Liga končno uvidela Šport Izjemen skok Luke po MVP lestvici!

Toni Kukoč | Avtor: Profimedia Profimedia
"Jokić ni atlet, ne teče ali skače tako kot ameriški univerzitetni košarkarji, ima pa neverjeno sposobnost, da igro prilagodi svojemu ritmu. Zadeva koše, podaja, skače. Vse to počne na nek svoj način. Ko igra preide v njegov ritem, lahko naredi, kar ga je volja," je kvalitete srbskega orjaka analiziral Kukoč.

Na vprašanje, ali lahko Jokića, prvaka sezone 2022/2023 z Denver Nuggets in MVP-ja tistega finala z Miami Heat, postavimo ob bok nekaterim evropskim članom košarkarske hiše slavnih, je Kukoč odvrnil: "Morda nekoč, za zdaj pa še ne. Kar zadeva položaj centra, Jokić kljub vsej svoji statistiki ni na nivoju Rađe ali Divca. Pred 30 leti so se cele ZDA čudile Divčevim sposobnostim obvladovanja žoge pri njegovi višini. Ali pa kako je Rađa znal loviti žoge pod košem in zadevati. Kdor se spominja Sabonisa, dobro ve, kako dominanten je bil na položaju centra. Jokić je že zelo napredoval in ima še veliko prostora za napredek."

 

Dončić Luka ne odpušča! Šport Dončić ponižal legendarnega Srba, ker ga ni izbral na naboru

Jokić ima v letošnji sezoni povprečje 26,1 točke, 12,2 skoka in 8,9 podaje na tekmo ter velja za prvega favorita za naziv najkoristnejšega igralca rednega deal (MVP). Kukoč, nekdanji najboljši šesti igralec lige, je 13-letno NBA kariero sklenil s povprečji 11,6 točke, 4,2 skoka in 3,7 podaje na tekmo.

Hude sankcije Šport Šok: supernavijačica po 32 letih zvestobe odslej persona non grata

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • silvester9 18:09 01.april 2024.

    Kukoć ima prav. Jokić se ne more primerjati z Divcom ali Kukoćem

  • Idioti 23:42 31.marec 2024.

    Mladci ne sodite , ker ne veste niti ste videli igro Kukoča , Rađe , Petrovića , Sabonisa , Nowitzkega in tudi Francozov. Jokič je kot kamen , slabo okreten težek , da ga ne more noben izriniti in ima ...prikaži več smisel za koše . Je pa daleč , daleč od zgoraj naštetih !

  • Ender3 21:56 31.marec 2024.

    Živimo za prihodnost obremenjujemo pa se s preteklostjo.. Jokić je eden in edini joker. Če ima dan lahko počne nasprotnikom kar mu je volja..

Sorodne novice