Šport > Košarka
27622 ogledov

Porzingis z močnim sporočilom za Dončića: "Pričakujemo ..."

Porzingis Epa
Bostončani so po besedah Kristapsa Porzingisa pripravljeni na Luko Dončića.

Ekipa Boston Celtics je po besedah zvezdnika Kristapsa Porzingisa, nekanjega člana moštva Dallas Mavericks, pripravljena na eksplozijo Luke Dončića na drugi finalni tekmi, ki bo v noči na ponedeljek ob 2. uri po slovenskem času.

Uvodni obračun finala lige NBA je minil ob prevladi Bostona. Ta je v že v prvi četrtini uprizoril delni izid 23:5 in povedel za 17, v drugem delu pa je zaostanek Dallasa v nekem trenutku narasel celo na 29 točk.

Boston si je pot do zmage tlakoval že v prvem polčasu, premoč pri metu z razdalje in pod obema obročema pa so kronali še odličnim kroženjem žoge. Kar šest njihovih igralcev je tekmo sklenilo z dvomestnim številom točk.

Porzingis | Avtor: Epa Epa
Eden ključnih košarkarjev Bostona je bil povratnik po poškodbi Kristaps Porzingins, ki je v igro vstopil s klopi in v dobrih 20 minutah zbral 20 točk, šest skokov in tri blokade ob 61,5-odstotnem metu iz igre in 50-odstoten metu za tri (2/4).

Dobro predstavo nekdanjega soigralca je po tekmi pohvalil tudi Dončić. "Odličen je bil za njih. Dosegal je koše, blokiral naše mete. Bil je res sijajen na obeh straneh igrišča," je priznal slovenski košarkar. Temu mnenju sta se kasneje pridružila še trener Dallasa Jason Kidd in Dereck Lively II. Slednji je priznal, da so Porzingisu omogočili preveč sproščeno igro, česar si v nadaljevanju finalne serije ne bodo več smeli privoščiti. "Meni je deloval povsem zdrav. Najti bomo morali način, kako ga dohajati v fizičnosti in energiji," pa je komentiral Daniel Gafford.

Dončić je na uvodni tekmi dosegel 30 točk in 10 skokov, v oči pa je zbodel podatek o zgolj eni podaji. Gre za bizarno statistično anomalijo, upoštevajoč dejstvo, da je bil Dončić drugi najboljši podajalec rednega dela sezone.

Škripalo je tudi pri metu, zadel je namreč 46-odstokov poskusov iz igre (12/26) in le 33-odstotkov metov za tri (4/12). Zgolj 40-odstoten (2/5) je bil na črti za proste mete. 

Toda Luka je v preteklosti že večkrat dokazal, da se zna pobrati po razočaranjih, česar se zelo dobro zavedajo tudi v Bostonu.

"Pričakujemo močan odziv z njegove strani," je za ESPN povedal Porzingis, ki se je Dončićevih vrhunskih predstav nagledal iz neposredne bližine. "Je eden najboljših košarkarjev na svetu prepričan sem, da bo dal vse od sebe, zato moramo biti pripravljeni nanj. To bo težka bitka. Dallas bo napadel z vsemi razpoložljivimi močmi in lahko mi verjamete, ko rečem, da bomo mi storili enako."

Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:44 09.junij 2024.

    Kreteni novinarski,asistenca oz. podaja,se šteje samo kadar se zadane koš!!! Torej, ni dal samo ene asistence,ampak 15,žal so od tega zadeli samo en koš,zato se je štela samo ena asistenca,a bo šlo???!!!

  • Ender3 13:59 09.junij 2024.

    Avtor bralci «pričakujemo» prenehanja pisanje teh napomembnih člankov..