Šport > Košarka
18567 ogledov

Potrjeno, ta ekskluzivni avtomobil pripada Dončiću

Brabus rocket 1000 Brabus
Pred časom smo poročali, da je bil na slovenskih tleh julija registriran ekskluzivni avtomobil. Gre za redek primerek brabusa, proizvedenih je bilo zgolj 25 enot. Ena od teh očitno pripada Luki Dončiću, ki se je z njim pripeljal na poslovilno tekmo Gorana Dragića in s tem potrdil naša ugibanja, da vozilo pripada prav njemu.

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić je v Stožicah na poslovilni tekmi Gorana Dragića požel veliko pozornosti, precej pogledov pa je pritegnil tudi njegovo novo prevozno sredstvo. Gre za avtomobil brabus rocket 1000. Brabus se je odločil omejiti proizvodnjo modela rocket 1000 zgolj na 25 enot (več o tem smo pisali tukaj). Cena vozila na uradni spletni strani je 565.000 evrov, čemur je treba dodati še razne lokalne davke.

Model je nadgrajen na osnovi avtomobila mercedes-AMG GT 63 S e-performance. Poleg 1000 konjskih moči (736 kW) velja omeniti tudi navor, ki je ogromnih 1820 Nm. Vozilo ima sicer vgrajen 4,5-litrski osemvaljni motor, prisotnost štirikolesnega pogona 4MATIC+ in devetstopenjskega športnega menjalnika MCT je samoumevna. Pri Brabusu trdijo, da lahko rocket 1000 vozilo požene do hitrosti 316 km/h. Pospešek od 0 do 100 km/h je 2,6 sekunde, kar je 0,3 sekunde hitreje od standardnega modela.

Iz statistike, ki jo mesečno o novih registracijah vozil v Sloveniji objavlja Sekcija za osebna motorna vozila, je razvidno, da je bil omenjeni brabus v Sloveniji registriran v mesecu juliju. Čeprav obstaja šibkejša različica te izvedbe brabus in je z videoposnetka (ogledate si ga lahko tukaj), ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, težko razločiti, za katero različico gre, pa je zelo verjetno, da gre prav za v Sloveniji julija registrirani brabus rocket 1000, torej za ekskluzivni primerek proizvajalca Brabus.

Kot zapisano, gre za ekskluzivno vozilo, saj so pri nemškem predelovalcu vozil, ki sodeluje s proizvajalcem Mercedes-Benz, v začetku leta objavili, da jih bodo izdelali le 25. Kupcem so tako pripravili svoj najzmogljivejši model v zgodovini. Številka 1000 v imenu namreč pomeni število konjskih moči.

Dončić je sicer velik ljubitelj (športnih) avtomobilov, pohvali se lahko s pestro zbirko unikatnih vozil, čez lužo se med drugim vozi z lamborghinijem urusom, ferrarijem 812 superfast, 1968 chevroletom camarom in apocalypsom hellfirom 6x6, ki naj bi bil njegov najljubši.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Soljatar 18:41 26.avgust 2024.

    tko je to, če imaš več dnarja k pameti...