Šport > Košarka
1123 ogledov

Pred dvema tednoma doživel infarkt, zdaj... Vesel tudi Luka

Pablo Laso Profimedia
Sloviti trener se je veselil novega naslova državnih prvakov.

Sloviti trener madridskega Reala Pablo Laso, ki je slovenskemu čudežnemu dečku Luki Dončiću priložnost v članski košarki namenil že pri 16-ih letih, je na začetku meseca doživel infarkt, le dva tedna kasneje pa se je s svojimi igralci veselil naslova španskega prvaka.

Četrti dvoboj finalne serije, ki jo je je kraljevi klub proti Barceloni dobil s 3:1 v zmagah, Laso sicer ni vodil s klopi, je pa dvoboj spremljal tik za njo, po zadnjem pisku sirene pa se je takoj znašel na parketu. Najprej je čestital strokovnemu štabu katalonske zasedbe na čelu s Šarūnasom Jasikevičiusom, nato pa se je uspeha veselil s svojimi sodelavci.

Zaenkrat se še ne ve, če bo v naslednji sezoni lahko vodil moštvo Reala.

Za Real je bil to 36. naslov državnih prvakov, šesti pod taktirko Lasa.

V finalni seriji sicer ni zaigral slovenski najstnik Urban Klavžar, je pa 18-letni branilec na igrišče dvakrat stopil na polfinalnih obračunih Reala z Baskonio. Obakrat je v nekaj več kot treh minutah ostal brez doseženega koša. Anthony Randolph, ki je leta 2017 postal evropski prvak s Slovenijo, si je na prvi finalni tekmi poškodoval koleno, odigral je le pet minut.

Na četrti tekmi, ki jo je Real v svoji dvorani dobil z 81:74, je blestel 221 cm visoki orjak z Zelenortskih otokov Edy Tavares, ki je dosegel 25 točk in pobral 13 žog pod obema obročema.

Pablo Laso | Avtor: Profimedia Profimedia

Uspeh nekdanjega kluba, v trenutnem kadru je še precej njegovih bivših soigralcev, je na twitterju pozdravil tudi Dončić. Ta se je pred štirimi leti od Reala prav tako poslovil z lovoriko državnega prvaka, v omenjeni sezoni 2017/18 pa je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca lige ACB.

Pod taktirko Lasa, ki kraljevi klub vodi vse od leta 2011, je bil takrat Real tudi zmagovalec evrolige, Dončić pa je naziv MVP-ja osvojil tudi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, bil pa je tudi najboljši igralec zaključnega turnirja četverice v Beogradu.

Komentarjev 1
  • pofukanavlada22 08:11 20.junij 2022.

    čudežnemu dečku hahahahaha odraslemu moškemu pravijo tako jahahahahahah

Sorodne novice