Šport > Košarka
4021 ogledov

Prekinitev lige NBA, koronavirus med igralci

Profimedia
Vodstvo severnoameriške košarkarske lige se je odločilo za suspenz tekem.

V ZDA še niso doživeli česa podobnega, liga NBA je prekinjena in se vsaj nekaj časa ne bo nadaljevala. Razlog leži v odkritju koronavirusa pri igralcih.

Tekma med Oklahomo in Utahom je bila tik pred začetkom, ko je na parket pritekel eden od zdravnikov v ekipi Jazz in se začel pogovarjati s sodniki. Kmalu sta se v pogovor vključila tudi oba glavna trenerja, za informacije pa so začeli spraševati tudi košarkarji. Ti so nato pomahali gledalcem in se odpravili v garderobe.

Kmalu je prišla novica, da je bil test koronovirusa pri All-Star igralcu Rudyju Gobertu pozitiven. V garderobah so morali nato ostati tudi košarkarji obeh ekip. Še nekaj ur po tekmi jih niso izpustili iz slačilnic.

Sledilo je obvestilo, da je vodstvo lige prekinilo tekmovanje: "NBA po zaključku nocojšnjih tekem do nadaljnjega prekinja sezono. NBA se bo v času prekinitve odločila o naslednjih korakih glede pandemije koronavirusa."

Utah Jazz z Gobertom, soigralci so s Francozom preživljali čas na tekmah, letalih, hotelih, so se v tem mesecu sicer pomerili s Torontom, Detroitom, Bostonom, New Yorkom in Clevelandom.

Redna sezona lige NBA bi se morala končati 15. aprila, nakar bi se morala začeti končnica v katero bi se skoraj zanesljivo uvrstili obe ekipi slovenskih zvezdnikov Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića.

Komentarjev 2
  • sam50 07:38 12.marec 2020.

    Glede na naslov bi človek pomislil,da je Trump odredi lprepoved le za Dončiča....