Šport > Košarka
10839 ogledov

Umrl je eden najbolj podcenjenih NBA zvezdnikov

žoga košarka Profimedia
Za vedno je odšel legendarni košarkar, član hrama slavnih in nekdanji prvak lige NBA.

Pri 84 letih je umrl nekdanji vrhunski košarkar Chet Walker, legenda moštva Chicago Bulls in nekdanji prvak s Philadelphio 76ers, je na uradni spletni stran potrdila liga NBA.

Walkerja, ki je igral na položaju krila, je leta 1962 kot 12. v drugem krogu nabora izbralo moštva Syracuse Nationals, ki se je po selitvi v Philadelphio leto kasneje preimenovalo v Philadelphio 76ers. 

Chet Walker | Avtor: Profimedia Profimedia
Walker, znan tudi pod vzdevkom "The Jet", je leta 1967 postal prvak s 76ers, za katere je takrat igral tudi eden največjih vseh časov Wilt Chamberlain.

Konec 60. let je postal član franšize iz vetrovnega mesta, kjer se je uveljavil kot eden najboljših košarkarjev na svetu. Odigral je ključno vlogo pri konkurenčnosti bikov v prvi polovici novega desetletja in se zasidral med legende kluba, za katerega je v šestih sezonah odigral 474 tekem s povprečjem 20,6 točke, 7,1 skoka in 2,3 podaje ob 47-odstotnem metu iz igre.

"Globoko smo užaloščeni ob smrti Cheta Walkerja, legendarne figure v zgodovini našega moštva," so v izjavi na družbenem omrežju X zapisali čikaški biki. "Izrekamo najgloblje sožalje družini, prijjateljem in vsem, ki se jih je dotaknila njegova veličina. Chet Walker nam bo ostal v spominu kot ikona moštva Chicago Bulls," so dodali.

Walker je sedemkratni All-Star in član hrama slavnih, v katerega je bil sprejet leta 2012. Njegovo karierno povprečje znaša 18,2 točke, 7,1 skoka in 2,1 podaje. V zgodovino lige NBA se je zapisal tudi po tem, da v 13-letni karieri nikoli ni ostal brez končnice. 

Po koncu košarkarske kariere je postal z Emmyjem nagrajeni filmski producent.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 10:25 09.junij 2024.

    Ameriške novice na naslovnici,pa še tega verjetno komaj kdo pozna,kot da je to pomembno za nas