Šport > Košarka
4 ogledov

Prvaki do zmage, neslavni rekord Spursov

cleveland cavaliers Profimedias
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so odigrali dve prvi tekmi drugega kroga končnice.

Zvezdnik Clevelanda LeBron James je bil prvo ime uvodnega dvoboja, saj je tekmo končal pri 35 točkah. Kyrie Irving jih je dodal 24. Pri poražencih je bil najučinkovitejši Kyle Lowry z 20 točkami.

James je odlično predstavo branilcev naslova kronal še z dvojnim dvojčkom za deset skokov, na tem področju pa ni zaostajal niti Irving, saj je za dvojne številke 24 točkam dodal še deset podaj. Kevin Love je z 18 točkami in devetimi skoki za las ostal brez dvojnega dvojčka.

"Imeli smo izjemno energijo. Vse je šlo kot po maslu, žoga je bila natančno tam, kjer smo jo hoteli imeti," je bil po dvoboju zadovoljen James.

Še prepričljivejši so bili košarkarji Houstona, ki so tekmece ugnali za 27 točk. Trevor Ariza je bil najboljši strelec s 23 točkami, po tri manj sta zbrala Clint Capela in James Harden, slednji je dodal še 14 podaj. Kawhi Leonard je bil z 21 točkami najbolj razpoložen pri San Antoniu.

"Saj je samo zmaga, sicer velika in pomembna, toda zdaj moramo že razmišljati o drugi tekmi. Čeprav smo prvo dobili, smo lahko še boljši," pa je prezgodnjo evforijo umirjal Harden. Rakete so tekmece potopile tudi z zanje rekordnim izvajanjem trojk v končnicah, saj je ekipa tekmo končala z 22 zadetimi iz 50 poskusov.

Na drugi strani je razlika -27 točk San Antonia, ki je zaostajal tudi že za 39 točk, največja v prvih tekmah končnice v zgodovini kluba, prav tako so negativni rekord ostroge postavke ob polčasu z zaostankom 39:69.

"Izgubili smo, bili so preprosto boljši. Saj smo se trudili, ampak ni bilo prav veliko učinka," je bil po prvi tekmi samokritičen strateg San Antonia Gregg Popovich.

Liga NBA, končnica:

Vzhod

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 116:105
(Cleveland vodi z 1:0 v zmagah)

Zahod

San Antonio Spurs - Houston Rockets 99:126
(Houston vodi z 1:0 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.