Šport > Košarka
223 ogledov

Raptors nerešljiva uganka za Golden State

Epa
Toronto Raptors so z zmago odprli finale lige NBA proti branilcem naslova Golden State Warriors.

Košarkarji Toronto Raptors so veliki finale lige NBA, ki se igra na štiri zmage, odprli z zmago 118:109 proti branilcem dvojnega naslova prvakov Golden State Warriors.

toronto raptors Pod pritiskom Šport Bo Kawhi Leonard končal dinastijo Golden Stata?

Prvič v zgodovini severnoameriške košarkarske lige je kanadska ekipa prišla do zmage v finalni seriji za naslov prvaka.

Najboljši posameznik večera je bil sicer zvezdnik kalifornijske franšize Stephen Curry s 34 točkami, a so znali Kanadčani zaustaviti njegove soigralce.

vince carter NBA legenda Šport Hude obtožbe: nasprotnikom izdajal strategijo moštva

V vrstah domače zasedbe je blestel 25-letni Kamerunec Pascal Siakam z 32 točkami. Dobro so se odrezali tudi ostali člani začetne peterke Toronta. Kawhi Leonard je dodal 23 točk. Oba sta ob tem v statistiko vpisala še po osem skokov in po pet podaj. Svoj del je prispeval tudi katalonski velikan Marc Gasol z 20 točkami.

 | Avtor: Epa Epa

Bojevniki lovijo svoj sedmi naslov, četrtega v zadnjih petih sezonah (2015, 2017, 2018). Raptors so veliki finale v 24-letni zgodovini kluba prvič pripeljali v dvorano Air Canada oziroma po novem Scotiabank Areno. In premiere ne bi mogli bolje začeti.

Tudi druga tekma finala bo v Torontu, v noči na ponedeljek, preden se bo finale preselil v kalifornijsko Oracle Areno v Zalivu svetega Frančiška.

Raptors so edina ekipa v libi NBA, ki jih Warriors letos še niso premagali (0:3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.