Šport > Košarka
4 ogledov

Rašo boljši od Brezca

Primož Brezec (desno) bo, če mu uspe prestop v Miami, moči združil z zvezdniškim Žurnal24 main
Toronto Raptorsi so gostovali v Charlottu in tekmo prepričljivo dobili. Primož Brezec je igral zgolj dobre tri minute in se ni vpisal med strelce, medtem ko je Rašo Nesterovič na drugi strani dosegel osem točk.
 

Liga NBA

Charlotte : Toronto 79:98
Philadelphia : Atlanta 79:88
Memphis : Portland 105:106
Chicago : Dallas 98:103
Miami : Utah 101:110
Golden State : Orlando 117:123*
*po podaljšku

V ligi NBA sta se srečali moštvi, v katerih igrata tudi naša predstavnika. Charlotte Bobcatsi , katerih član je tudi Primož Brezec so gostili Nesterovičev Toronto , vendar mu niso bili kos. Trener Brezcu spet ni dal prav veliko priložnosti, saj je bil na parketu zgolj tri minute in 40 sekund, tako da je v svojo statistiko zmogel vpisati zgolj eno podajo. Povsem drugače pa se je na nasprotni strani godilo Nesteroviču, ki je v 21 minutah dosegel osem točk in pri tem še štirikrat uspešno skočil. Najboljši strelec tekme je bil Gerald Wallace z 18. točkami, pri Torontu pa sta se s 17 točkami izkazala Carlos Delfino in Kris Humphries . Oba sta tekmo začela s klopi.

Obe ekipi sta igrali brez številnih nosilcev igre, kar je bilo vidno predvsem pri Raptorsih, kjer so med drugimi manjkali Chris Bosh, Andrea Bargnani in T.J. Ford . Vendar se to Kanadčanom ni poznalo. "Tisti, ki so igrali, so igrali odlično. Obramba je bila dobra. Naredili smo tisto, kar smo si pred tekmo želeli," je zadovoljno povedal trener Toronta Sam Mitchell . Povsem drugače je bil razpoložen Sam Vincent , trener Bobcatsov: "Naši ključni igralci, ki ponavadi dajo največ košev, preprosto niso mogli zadeti. Mi nimamo takega izbora igralcev, da bi si lahko privoščili nekoliko slabše predstave naših najboljših igralcev."


Rašo Nesterovič je začel v prvi peterki. © Action Images

 
Med razočaranje tekme zagotovo sodi Jason Richardson, ki je v prvem polčasu zgrešil vse šest metov: "Danes ni šlo. Glede na to, da sem eden boljših igralcev v moštvu, moram biti na vsaki tekmi dober. Očitno pa mora kdaj priti tudi tak večer, ko ne moreš zadeti." Bobcatsi so izgubili že šesto tekmo zapored, Raptorsi pa imajo zdaj deset zmag in osem porazov.

Vlogo favorita so upravičili Dallas Mavericksi . Blestela sta predvsem Dirk Nowitzki (25 točk) in Josh Howard (27 točk), ki sta zasenčila tudi odličen nastop Andresa Nocionija , ki svojim bikom ni mogel pomagati. Bullsi imajo zdaj že 11 porazov in samo štiri zmage.

Tudi Miami ne najde poti iz krize. Tokrat so svoj enajsti poraz doživeli proti Utahu . Dwayne Wade s 26. točkami sicer najboljši strelec, vendar to ni bilo dovolj, saj se je pri Jazzih izkazala celotna prva peterka, na čelu z Okurjem (25 točk).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.