Šport > Košarka
16146 ogledov

Razkrito, kako je Dallas privabil veliko ime, ključen je bil en igralec

Jason Kidd Kyrie Irving Profimedia
Ekipa Luke Dončića bo lahko v prihajajoči sezoni računala na usluge štirikratnega prvaka lige NBA.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks se je ob koncu lanske sezone, v kateri se je po odličnih predstavah v končnici natrpane zahodne konference potegovala celo za naslova NBA prvaka, a so bili pri tem uspešnejši Boston Celtics, okrepila z enim od najboljših igralcev preteklega desetletja, Klayem Thompsonom.

Na odločitev 34-letnega veterana, ki je bil od leta 2011 član Golden State Warriors, s katerimi je osvojil štiri naslove prvaka, je vplivalo več dejavnikov, eno pomembnejših vlog pa je, kot razkriva trener Jason Kidd, odigral nihče drug kot Kyrie Irving.

Luka Dončić Nikola Jokić Superzvezdnik Šport Olimpijski prvak šokiral z izjavo o Jokiću, ob omembi Dončića pa ...

Irvingova pozitivna izkušnja v Dallasu, kjer sta z Lukom Dončićem po neprepričljivi uvodni kampanji ekipo že v drugem poskusu popeljala vse do velikega finala, je Thompsona prepričala v to, da bi bil Teksas lahko prava izbira. Nenazadnje je organizacija Mavs naredila vse, da bi se Irving v Dallasu počutil sprejetega in zaželenega. Med drugim so mu priskrbeli celo zasebnega kuharja, ki je skrbel za njegovo prehrano v času ramadana.

Prav gotovo bo ekipa poskušala zadovoljiti tudi vse potrebe najnovejšega zvezdniškega prišleka, čigar mirna roka, Thompson namreč ni samo izjemen strelec izza črte, temveč tudi eden najboljših izvajalcev prostih metov, bi bila lahko jeziček na tehtnici v lovu Dallasa na drugi šampionski prstan v zgodovini franšize.

"Kar zadeva samo rekrutacijo, je bilo vpletenih veliko ljudi. A eden najpomembnejših igralcev je bil Kai, saj je lahko, kot igralec igralcu, zelo natančno opisal svojo izkušnjo v Dallasu in kako je preživel zadnji dve leti. Klayu je lahko iskreno povedal, kaj lahko pričakuje, če se bo preselil v Dallas," je NBC-jev Dubs Talk povedal trener Dallasa Jason Kidd.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

"Z veseljem bi si prisvojil vse zasluge, vendar to ne bi držalo. To je bil rezultat ekipnega dela. V tej ligi se igralci vedno pogovarjajo med seboj in novačijo drug drugega. Tukaj je bilo ključnega pomena, da se je lahko Klay pogovarjal s Kaijem."

Luka Dončić in Klay Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia
"Obenem ne dvomim, da je Klay dobro opravil domačo nalogo in se pozanimal o stvareh. Zanj bi bilo zelo enostavno ostati pri Golden State Warriors ali se pridružiti kakšni drugi ekipi iz Kalifornije. Zagotovo se je moral dobro pozanimati, kaj pravzaprav je Dallas," je ocenil Kidd in dodal, da se v prihajajočo sezono podajajo z visokimi pričakovanji.

"Resnično verjamemo, da smo s Thompsonom dobili nekaj, česar prej nismo imeli, in sicer igralca, ki se ne boji metati na koš. Klay ima izkušnje v situacijah, ko je na kocki naslov prvaka, zato razume, kaj to pomeni. Verjamemo, da gradimo šampionsko ekipo. In ker gre za tako izkušenega igralca, ki zna igrati na obeh straneh igrišča, ne dvomimo, da bo ustvaril ogromno odprtih metov. Prav tako se bomo zanašali nanj, saj ve, kaj pomeni osvajati naslove. Potrebovali bomo njegovo znanje in vodstvene sposobnosti."

Thompson je s 34 leti drugi najstarejši košarkar v kadru Dallasa. Petkratni All-Star je tudi dvakratni član tretje najboljše peterke in nekdanji zmagovalec tekmovanja v metanju trojk. V karieri je odigral 158 tekem končnice, kar je 12 več kot Dončić in Irving skupaj (146).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:49 22.avgust 2024.

    A ta avtor nima o ničemer drugem pisati.?