Šport > Košarka
6 ogledov

Rondo brez leve roke? Ni problema!

Rajon Rondo
1/14
Žurnal24 main
Boston se je vrnil! S 97:81 je na domačem parketu kljub poškodbi Ronda premagal Miami in znižal zaostanek v zmagah na 1:2 v polfinalu vzhodne konference. Memphis je proti Oklahomi povedel z 2:1.

Neverjetno zgodbo je spisal Bostonov Rajon Rondo. V tretji četrtini je ob prerivanju z Dwyanom Wadom nesrečno padel, si poškodoval komolec in v bolečinah odkorakal v slačilnico. A se je iz nje tudi vrnil in ob osuplih gledalcih in soigralcih nadaljeval srečanje, pretežno igral z desno roko, kar zadeva lovljenje, vodenje, zabijanje in ostale košarkarske elemente. Ob koncu je zbral šest točk in 11 podaj. Kevin Garnett je odigral najboljšo tekmo v seriji – 28 točk in kar 18 skokov. Pravzaprav so njegove številke boljše kot v obeh tekmah skupaj – v seštevku je namreč dosegel 22 točk in 14 skokov.

"Zdaj vemo, kako težko je zmagati proti šampionom. Vemo, da moramo pokazati svojo najboljšo igro in da je to dovolj za zmago. Danes tega nismo pokazali. Enostavno so nas nadigrali. Posebej v drugem delu, ko so nam povsem vsilili svoj ritem igre," je bil po tekmi kritičen gostujoči trener Erik Spoelstra.

"Izjemno žilav je. Ne vem sicer, kaj bo z njim, ko jih bo imel 35, vendar trenutno igra izvrstno," je za Ronda malce zaskrbelo Garnetta. Zaskrbljen je tudi Doc Rivers, saj se je pred ponedeljkovo četrto tekmo poškodoval še drugi organizator igre Delonte West. Dwyane Wade je za Miami dosegel 23 točk, zabeljenih s sedmimi podajami. S klopi se je izkazal Joel Anthony z 12 točkami in 11 skoki.

Memphis se je vrnil po 16 točkah zaostanka in po podaljšku s 101:93 premagal Oklahomo v polfinalu zahodna konference. V zadnjih 22 minutah so Grizliji dovolili le 25 točk, dosegli pa so jih kar 49. Zach Randolph je dosegel dvojnega dvojčka, kot se ga ne doseže vsak dan: 21 točk in 21 skokov. Razpoloženi duet mladih zvezdnikov Oklahome Russla Westbrooka in Kevina Duranta je bil tokrat premalo.

"To je bil težek poraz. Ostati moramo pozitivni, a bo težko. Igrali smo dobro, še v zadnjem delu smo vodili 13 točk, a dopustili preobrat," je po tekmi dejal Durant, ki je za svojo ekipi dosegel 22 točk in 12 skokov. Še točko več je dosegel Westbrook.


Liga NBA, konferenčni polfinale:


Vzhod:
Boston Celtics : Miami Heat 97:81 /1:2/
Garnett 28, 18 sk., Pierce 27, Allen 15, Rondo 11 pod.; Wade 23, 7 pod., Chalmers 17, James 15, 7 sk.

Zahod:
Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 101:93* /2:1/
Randolph 21, 21 sk., Conley 18, gasol 16, 7 sk.; Westbrook 23, 12 pod., Durant 22, 12 sk., Ibaka 14, 8 sk.

* Po podaljšku, v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.