Šport > Košarka
24 ogledov

Sagadin: "Vse bo letelo po zraku"

Zmago Sagadin bi z veseljem pomagal Olimpiji. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
"Prihajam v stabilno, urejeno, perspektivno in kakovostno sredino. Moje ekipe so se vedno visoko uvrščale in tako bo tudi z Domžalčani. V jadranski ligi se na primer ne bomo otepali zadnjih mest, ampak bomo stabilen ligaš," je takoj po podpisu triletne pogodbe s Heliosom dejal najtrofejnejši slovenski trener Zmago Sagadin.

Sagadin je še povedal, da ima dva cilja. "Poleg rezultatskega bomo vsako leto poskušali uveljaviti dva ali tri mlade igralce.”

Slovenija ima potencial

V vrstah Heliosa Domžal je sicer trenutno kar devet reprezentantov mlajših selekcij, poleg slovenskih še švedske (Andreas Person) in bosanske (Miljan Marković). "Po mojem mnenju ima Slovenija trenutno več košarkarskega potenciala kot na primer Hrvaška ali Srbija. Zdaj nas čaka najtežji del posla – kako iz talentov narediti kakovostne košarkarje. Pri Heliosu imajo vso potrebno infrastrukturo za produkcijo igralcev," je prepričan Sagadin, ki obljublja trde treninge: "Tem mladim košarkarjem bomo dodali nekaj starejših igralcev, ki pa bodo morali biti prav tako pripravljeni na težke treninge. Če kdo misli, da bo zjutraj prišel le malce metat na koš, zvečer pa odigrat kakšno tekmo, se moti. Za mlade pa tako ali tako velja, da na klopi še nihče ni postal pravi košarkar."

Hitro, agresivno, všečno

Mladost naj bi prinesla tudi zelo tipično igro. "Ker so igralci mladi, bomo igrali hitro, agresivno in s tem tudi zelo všečno košarko. Vse skupaj bo letelo po zraku," meni Sagadin. Ta bo že v petek začel sestavljati ekipo, čez približno deset dni pa naj bi že imel izbrano večino igralcev. Tudi glede strokovnega štaba še ni dokončne odločitve, a bo nekdanji trener Olimpije v klub pripeljal vsaj enega novega pomočnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.