Šport > Košarka
23 ogledov

Šampionska mrežica za Duke

finale NCAA košarka Duke Butler
1/28
Žurnal24 main
Končnica košarkarske lige NCAA je minila v znamenju presenečenj (zgoden izpad Kansasa, Kentuckyja in Syracusa), v velikem finalu pa je Duke le upravičil vlogo favorita in Butler premagal 61:59.

V finalu zaključnega turnirja univerzitetnega prvenstva v košarki NCAA so se naslova v Indianapolisu veselili študenti univerze Duke, ki so pred skoraj 71 tisoč gledalci z 61:59 ugnali tekmece univerze Butler. Duke je bil pod vodstvom zdaj že legendarnega trenerja Mika Krzyzewskija glavni favorit za naslov. Tekmo je poskušal z metom s sredine igrišča ob zvoku sirene v prid Butlerja odločiti Gordon Hayward, a je žoga zgrešila koš, igralci univerze Duke pa so se nemudoma nagnetli pred prvim igralcem svojega moštva Kylom Singlerjem in začeli slaviti zmago. Slednji je dosegel 19 točk.

Univerza Duke je zmago slavila z dvema točkama prednosti, nazadnje je bil izid tako tesen leta 1989, ko Michigan premagal Seton Hall z 80:79.

Mike Krzyzewski je s to zmago vnovič osvojil naslov prvaka kot trener po letu 2001. Skupno je v karieri osvojil že štiri, s čimer se je na lestvici večnih na drugem mestu izenačil z Adolphom Ruppom. "Prvo kot prvo, to je bila odlična košarkarska tekma. Čestitam Butlerju za odlično igro in njihovim navijačem. Za nami je čudovito leto, nocoj smo tako mi kot tudi nasprotniki igrali vrhunsko. Zelo sem vesel, da smo državni prvaki," je po tekmi dejal Krzyzewski, oziroma coach K, kot ga kličejo študenti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.