Šport > Košarka
24 ogledov

Saša Vujačić blesti na treningih

V rumenem dresu ni dobival priložnosti. Zdaj se mu obetajo boljši časi. (Foto: R Žurnal24 main
Saša Vujačić je lansko sezono zaključil z dvema natančno izvedenima prostima metoma 11,7 sekunde do konca sedme tekme proti Bostonu. Natančnosti mu tri mesece kasneje ne manjka niti na treningih.

Sašu Vujačiću se je treniranje tenisa skupaj z Marijo Šarapovo pred začetkom sezone očitno obrestovalo, če sodimo po navdušenju Lakersov nad njegovimi predstavimi na trening kampu v El Segundu.

"Saša je bil tokratni junak. Zadel je praktično vse mete," s pohvalami na račun Slovenca ni skoparil trener Phil Jackson. Potem ko Kobe Bryant še vedno okreva po operaciji desnega kolena, je Saša Vujačić stopil v njegove čevlje in na treningih zaigral skupaj s Fisherjem, Artestom, Gasolom in Odomom. Več kot uspešno. Eden izmed trening Jezernikov se je končal z osemminutnim dvobojem, odprtim za medije, ki ga je dobila Vujačićeva ekipa kar z 29:10. ''Storil sem, kar sem moral. Za mano je dolgo poletje trdega dela in to je sedaj treba nadgraditi.''

Saša je bil tokratni junak. Zadel je praktično vse mete.
Phil Jackson

Pred sezono so se pojavile govorice, da naj bi Vujačić zapustil Lakerse, a nesojeni slovenski reprezentant še vedno nosi dres prvakov lige NBA. ''Želim si igrati, to ni skrivnost. Tukaj sem z razlogom. Izbrali so me na draftu, igral sem v prejšnjih sezonah, tukaj sem že sedem let.''

"Mislim, da vsi v naši organizaciji vedo, kakšen tip igralca sem in da živim za zadnje minute tekme. Nikoli mi ni primanjkovalo samozavesti. Tudi ko zgrešiš deset metov zapored, moraš verjeti, da kar počneš, počneš prav. Če delaš trdo, se bo vse izteklo OK,'' je za ameriške novinarske kolege zaključil partner Marije Šarapove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.