Šport > Košarka
53 ogledov

Se bo Blažič pridružil izbrani sedmerici?

jaka blažič EPA
Ta konec tedna bo Berlin prizorišče zaključnega turnirja košarkarske Evrolige.

V polfinalu Evrolige v petek bosta igrala CSKA Moskva in Lokomotiv Kuban ter Fenerbahče in Laboral Kutxa. Za slednjo bo prvič v karieri na final fouru zaigral tudi slovenski reprezentant Jaka Blažič.

Favorita polfinalnih parov sta CSKA in Fenerbahče, ki sta se po pričakovanjih uvrstila med štiri najboljše, ravno obratno kot njuna tekmeca, ki sta popolni presenečenji. Na poti do zaključnega turnirja je Lokomotiv v petih tekmah izločil Barcelono, Baski pa so bili boljši od Panathinaikosa.

Nazadnje Lakovič in Lorbek

Jaka Blažič bo skušal postati osmi Slovenec z naslovom evropskega prvaka. Nazadnje leta 2010 sta to postala Jaka Lakovič in Erazem Lorbek v dresu Barcelone, pred njima pa so se najelitnejšega klubskega naslova veselili še Jure Zdovc, Rašo Nesterović, Gregor Fučka, Sani Bečirović in Matjaž Smodiš. Slednji je tudi rekorder, saj je bil trikrat evropski prvak, dvakrat s CSKA Moskvo in enkrat z Virtusom iz Bologne.

Blažič, ki je imel v evroligi povprečje slabih osem točk na tekmo in dobre tri skoke, bo v Berlinu nastopil le delno pripravljen. Poškodbe gležnje namreč še ni povsem saniral.

Obradović po devetega

Oči košarkarske javnosti bodo usmerjene tudi v trenerja Fenerbahčeja Željka Obradovića.

To bo zanj že petnajsti nastop na zaključnih turnirjih Evrolige, skušal pa bo dvigniti še deveti pokal. Njegova uspešnost na final fourih je 63,4 odstotna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.