Šport > Košarka
3042 ogledov

Selektor ZDA izbral najboljšega na svetu. A to ni Dončić niti Američan

Steve Kerr Profimedia
Selektor ZDA Steve Kerr je med pripravami na olimpijske igre v pogovoru z mediji razkril, kdo je zanj najboljši košarkar na svetu.

Čeprav je Steve Kerr v preteklih pogovorih z mediji večkrat hvalil Luko Dončića, češ da je unikaten igralec, pa je tokrat mesto najboljšega košarkarja na svetu "prepustil" srbskemu košarkarju Nikoli Jokiću

Po tekmi med ZDA in Srbijo, ki so jo Američani prepričljivo dobili s 105:79 (več o tekmi si lahko preberete tukaj) je selektor reprezentance ZDA z izbranimi besedami govoril o prvem zvezdniku srbske reprezentance Nikoli Jokiću.

"Nikola je najboljši košarkar na svetu. V vsem je tako zelo dober, a tokrat ni imel svojega večera. A Srbija se šele pripravlja, išče formo za olimpijske igre, tokrat pač ni imel svojega dne," je po tekmi dejal Kerr. 

Košarkarski turnir se bo na olimpijskih igrah v Parizu začel 27. julija, zaključil pa s finalom 11. avgusta. Američani so prvi favoriti, na turnirju pa bo nastopilo vsega 12 ekip. Med njimi tokrat ne bo Slovenije, ki je v Pireju na kvalifikacijskem turnirju morala priznati premoč Grčiji v polfinalnem obračunu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • andrej084 11:54 19.julij 2024.

    Kaj Sekulic še ni odstopil??

  • Ender3 10:16 19.julij 2024.

    Se popolnoma strinjam z selektorjem..