Šport > Košarka
0 ogledov

Slovenca vpisala zmagi

Saša Vujačić, New York Knicks EPA
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta v noči na nedeljo po slovenskem času na parket stopila dva Slovenca, Saša Vujačić in Beno Udrih, ki sta slavila zmagi s svojima moštvoma.

Vujačić je pri zmagi New York Knicks, ki so v gosteh ugnali Washington Wizards s 117:110, sodeloval s štirimi točkami, šestimi skoki in štirimi asistencami in ukradeno žogo. Mariborčan je igral v začetni peterki 26 minut ob metu iz igre 2:10, nenatančen je bil z razdalje, saj je zgrešil vse štiri poskuse za tri točke.

Udrih je ob domači zmagi Memphis Grizzlies s 101:91 nad Brooklyn Nets na parketu v rezervni postavi preživel 15 minut. Zadel je osem točk ter v statistiko vpisal še skoka, tri podaje in blokado. Iz igre je metal 3:8, ob tem je zadel trojki iz treh poskusov.

Curry nasul 53 točk

Stephen Curry je bil v minuli sezoni najboljši igralec najboljše ekipe rednega dela lige, v povprečju je dosegal 23,8 točke, 7,7 podaje in 4,3 skoka na tekmo. In kot kaže, se v novi sezoni ne namerava ustaviti. V izjemni formi so tudi bojevniki, ki so obrambo naslova prvakov lige NBA začeli z zmagami na uvodnih treh tekmah nove sezone. Curry je povsem prevladoval v tretji četrtini, ko je dosegel kar 28 točk, kar je za dve točki več od izkupička celotne ekipe pelikanov v tej četrtini. Moštvo iz New Orleansa tako ostaja še brez zmage v tej sezoni.

Sedemindvajsetletni Curry je metal iz igre 17:27, ob tem je zadel kar osem trojk iz 14 poskusov ter vseh 11 prostih metov. "Skušam prav vsako tekmo igrati z enako miselnostjo, torej ustvarjati priložnosti in organizirati igro, trenutno sem zelo samozavesten," je dejal Curry, ki je najboljšemu točkovnemu izkupičku sezone dodal še devet podaj in štiri ukradene žoge.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards : New York Knicks 110:117
Saša Vujačić: 4 točke, 6 skokov, 4 podaje, ukr. žoga v 26 minutahza NY Knicks

Memphis Grizzlies : Brooklyn Nets 101:91
Beno Udrih: 8 točk, 2 skoka, 3 podaje, blokada v 15 minutah za Memphis

Indiana Pacers : Utah Jazz 76:97
New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 120:134
Portland Trail Blazers : Phoenix Suns 90:101
Los Angeles Clippers : Sacramento Kings 114:109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.