Šport > Košarka
3340 ogledov

Slovenija potrebuje zmago za deset, najbolje pa za 29 točk

Luka Dončić Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentanca potrebuje zmago proti Novi Zelandiji z desetimi točkami ali več za ohranitev upanja na olimpijske igre.

Tekma v Pireju se bo začela ob 16.30.

Slovenija je slabo začela kvalifikacijski turnir v Grčiji, na katerem bo le končni zmagovalec dobil vozovnico za Pariz. Poraz s Hrvaško jo je preusmeril na daljše in težje potovanje, ki ga je še dodatno otežila sredina nepričakovana zmaga Nove Zelandije proti Hrvaški.

Zmaga z desetimi točkami Sloveniji prinaša drugo mesto v skupini in najverjetneje Grčijo v polfinalu, z zmago z vsaj 29 točkami bi bila Slovenija celo prva v skupini, vse, kar je manj od zmage z desetimi točkami, pa Luko Dončića in soigralce vodi na letalo in nazaj v domovino.

Slovenski košarkarji so razočarali na prvi tekmi. Bili so nenatančni v napadu, nezbrani v obrambi in brez prave energije, da bi obrnili potek dogodkov na parketu. Hrvaška je vodila tudi z 29 točkami prednosti. Že po tekmi so v en glas povedali, da tega proti Novi Zelandiji ne bodo ponovili.

"Po porazu s Hrvaško smo imeli konstruktiven pogovor in upam, da bo danes bolje. Paziti moramo na njihov skok v napadu ter prenos žoge, predvsem pa se moramo osredotočiti nase in pokazati, koliko veljamo tu v Pireju," je dejal Vlatko Čančar.

Komentarjev 5
  • silvester9 15:04 04.julij 2024.

    KZS. To je bila velika napaka da ste z tako lahkoto odrekli Tobeyu. On bi hrvaške centre oddaljil od obroča in še zadeval bi.

  • Ender3 10:57 04.julij 2024.

    Vračajo se domov. Se jim že organizira velik sprejem..

  • andrej084 09:00 04.julij 2024.

    V ekipi ni svežine, mladi so na klopi ali ne igrajo, igrajo pa Dragic, Muric, Cancar, ki so bili celo sezono poskodovani in trenutno niso niti za trim ligo. Selektor daje prednost familiatnim odnosom namesto profesionalnisti, Luka pa je ta ...prikaži veča cas izkoristil za druženje, pivo, cevape, trojke 0/9. Jemu ni za zameriti, je pa selektor kriv za izbor starcev, zato je odstop nujen. Poiščite Lakovica.