Šport > Košarka
26 ogledov

Slovenija tudi brez Begića

Žurnal24 main
Po odpovedi Erazma Lorbka je slovenska košarkarska reprezentanca ostala še brez enega visokega igralca, ki je bil med kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu. Odpovedal je Mirza Begić.
Po elektronski pošti sem prejel razpored treningov in pripravljalnih tekem, a dvomim, da se bom odzval selektorjevemu povabilu. V končnici litovskega prvenstva sem namreč zlomil kost v zapestju leve roke.
Mirza Begić

Selektor Memi Bečirović je na seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu (SP) uvrstil tudi Mirzo Begića. A ta v Turčiji najverjetneje ne bo sodeloval.

Kriva je poškodba
"Po elektronski pošti sem prejel razpored treningov in pripravljalnih tekem, a dvomim, da se bom odzval selektorjevemu povabilu. V končnici litovskega prvenstva sem namreč zlomil kost v zapestju leve roke. Dobil sem vijak v kost, rehabilitacija pa naj bi trajala približno tri mesece. Zdaj se želim predvsem dobro pripraviti na naslednjo klubsko sezono," je povedal Begić.

Že pred njim je nastop na SP odpovedal Erazem Lorbek. "To je velik udarec za izbrano vrsto. Vsi vemo, kako je igral na evropskem prvenstvu, tudi v Barceloni je bil vso sezono eden izmed ključnih mož," je nenastop Lorbka ocenil član Žalgirisa. Položaj v litovskem velikanu je sicer precej boljši kot v njegovem nekdanjem klubu. "Plača je redna. Žal mi je za reči, ki se dogajajo v Olimpiji. Menim, da si ljubljanski klub tega ne zasluži, še zlasti pa ne njegovi navijači. Upam, da se bo vse skupaj čim prej rešilo, saj me na Olimpijo vežejo lepi spomini." Tudi njemu klub še dolguje nekaj denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.