Šport > Košarka
5113 ogledov

Slovenski as: "Na koncu sem bil predrag za Real"

Gašper Vidmar
Tudi Goran Dragić pomagal, da je Gašper Vidmar še vedno član slovenske reprezentance.

Gašper Vidmar je pred za Slovenijo zgodovinskim evropskim prvenstvom napovedal, da bo zaključil svojo reprezentančno pot, a si je nato po pogovoru s selektorjem le premislil. Tako bo slovenske barve branil tudi v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

"S selektorjem sva imela odkrit pogovor. Jaz sem povedal, zakaj morda ne bi nadaljeval, on pa mi je povedal, zakaj naj nadaljujem in da se naj ne bojim nekaterih reči. Da se bomo vsemu prilagodili," je o komunikaciji z novim prvim možem na slovenski klopi Radom Trifunovićem dejal Vidmar.

A selektor ni bil edini, ki je poklical Gapeja. "Z Gogijem sva se tudi slišala in se pogovorila, kako in kaj. Seveda je imel tudi on vlogo pri tem, da sem reprezentanci dejal da. Upam, da se nam bo lahko kmalu pridružili tudi on," je dejal center in dodal: "Mislim, da tudi on še malce koleba. Upam, da se bo odločil tako kot jaz. Nič ni obljubil. Tudi on razmišlja med ja in ne, ja in ne. Želim si, da bi moja odločitev pomagala k temu, da se tudi on odloči za ja."

Gašper Vidmar Reprezentanca Šport Vidmar in Omić sta se odločila

Vidmar ne bo zaigral le na prvih dveh tekmah z Belorusijo in Španijo, ampak namerava oddelati celotne kvalifikacije za svetovno prvenstvo: "Tu sem za cel kvalifikacijski ciklus. Za SP se sicer še nisem odločil. Ampak verjetno bo, če se uvrstimo na svetovno prvenstvo, znova težko reči ne (smeh). Potem je pa že Tokio in OI (smeh)."

Gašper Vidmar Slovenija Islandija EuroBasket 2017 | Avtor: EPA Slovenci so imeli proti Islandcem nekaj težav le v prvi četrtini. EPA

V klubu, kjer Vidmarja vodi slovenski strovnjak Sašo Filipovski, niso imeli pripomb. "Sašo je dejal, da je to je popolnoma moja odločitev. Dejal je, da ve, da je ritem zelo naporen v klubu in nato še dodatno v reprezentanci, ampak, da mi povsem prepušča odločitev. Naj se odločim tako, kot si želim."

Misli članu turškega Banvita še vedno uhajajo na končano evropsko prvenstvo: "Še vedno kdaj in kdaj pomislim, da letos je bilo pa res uf... Bili smo resnično dobra klapa, v spominu mi je ostalo druženje ... Tu in tam vse pride na plan. Vsi so sami super fantje. Še vedno se družimo. Ostajamo v stikih preko različnih aplikacij, padajo fore in podobno. Tiste, ki jih tokrat ni, bom pogrešal. Upam, da se nam bodo lahko kmalu pridružili."
 

 

In kje je zlata kolajna? "Imam jo doma. Je na varnem. Danes jo še nisem pogledal, ker sem prišel zgodaj zjutraj. Jo bom pa zvečer 'zglancal' (smeh). Ne nosim jo s sabo, vseskozi je v Ljubljani." Med sezono se sicer z velikim veseljem vrača v domovino: "Super. Doma sem šele štiri ure, a se že počutim boljše."
 
 
Slovenske košarkarje zdaj čaka nekaj dni skupnih treningov pred petkovim dvobojem z Belorusijo v Stožicah. "Je nekaj novih fantov, znova se bomo morali ujeti. Čaka nas naloga. Ne bo šlo za lahki tekmi. V oba dvoboja bomo morali vstopiti zelo močno. Igrati moramo svojo igro, jo vsiliti nasprotnikom in nato moramo 'gazit'. Nekaj nosilcev bo manjkalo, v prihodnjih dneh se moramo zato čimprej sestaviti. Čaka nas kar težka naloga, da vse skupaj sestavimo v eno celoto, ampak glede na to, da poznam tako stare in nove fante, mislim, da nam bo uspelo."

 

 
Ob neudeležbi Gorana Dragića zaradi obveznosti v ligi NBA je sicer prosto mesto kapetana slovenske izbrane vrste. "To je odločitev trenerja. Nekaj smo se pogovarjali, ampak bomo videli. To bi bilo sicer zame dodatna motivacija in čast. To bi bilo nekaj neverjetnega, nikoli si tega nisem predstavljal."

 

 
Gašper Vidmar | Avtor: EPA EPA
 

 

Po EP je bil sicer zelo resen kandidat za selitev k madridskemu Realu, ki ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami. "Bilo je nekaj govora o tem. Seveda bi bil sam to ponudbo takoj pripravljen sprejeti, to je opcija, ki jo ne želiš izpustiti, a na koncu se kluba nista uspela dogovoriti. Tu ne moreš storiti ničesar, nadaljevati moraš s svojo potjo. Osebno v vse skupaj nisem bil veliko vpleten, to sem prepuščal svojemu agentu. On se je ukvarjal s tem, sam sem se osredotočal na tekme, ki so si sledile na dva ali tri dni."
 
 
"Z Dončićem sva se slišala, bil bi vesel, če bi se jim lahko pridružil. A včasih pač ne gre! V bistvu sem bil predrag za Real (smeh), Banvit je zahteval visoko odškodnino in pač nimaš kaj. O tem, da bi sam odkupil pogodbo zaradi višine odškodnine, nisem razmišljal. Točne številke sicer ne vem, to sta se kluba pogovarjala med sabo. Pogajanja so trajala, sam sem se slišal s svojim zastopnikom, ki mi je na koncu dejal, da na žalost ne bo šlo skozi," o dogajanju z Realom pravi Vidmar.

 

 
"To sem zdaj pustil za sabo. Če se bo še ponudila priložnost, bom to vsekakor pripravljen sprejeti, zaenkrat pa je to že za mano. Imam nove cilje in se bolj posvečam temu," o tem, kako se bo odzval, če se bo Real še naprej potegoval zanj, pravi slovenski center. Bo pa nedeljski dvoboj s Španijo nova priložnost, da kraljevemu klubu pokaže svoje sposobnosti: "Res je. Ne bi bilo slabo, če bi se ponovila tekma z Eurobasketa."

 

 
Ga pri Banvitu po naslovu evropskega prvaka in zanimanju Reala bolj cenijo? "Ne. Mislim, da so me v klubu že prej zelo cenili. Turki so me tako ali tako že vzeli precej za svojega, v Turčiji sem že 10 let. Nimam nobenih težav s tem."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.