Šport > Košarka
80 ogledov

Slovenski košarkarji ohranili mesto na svetovni lestvici

košarka Slovenija - Grčija Saša Despot
Slovenski košarkarji kljub neuspehu v kvalifikacijah za OI v Parizu niso nazadovali po svetovni jakostni lestvici.

Slovenska košarkarska reprezentanca je ostala na 11. mestu lestvice Mednarodne košarkarske zveze Fibe  Na vrhu so olimpijski prvaki Američani, Srbi pa so na drugem mestu prehiteli svetovne prvake Nemce.

V prvi deseterici so pred Slovenijo še četrta Francija, ki je pridobila pet mest po srebru na domačih OI, peta Kanada, šesta Španija, sedma Avstralija, osma Argentina, deveta Latvija in deseta Litva.

Slovenija je po neuspešnih kvalifikacijah za OI v grškem Pireju, kjer je v polfinalu gladko izgubila proti gostiteljici turnirja, ostala enajsta, novembra pa jo čaka nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025.

Sekulić Dončić Je razočaral? Šport Selektor podal sodbo o Dončiću: "Njegove predstave so ..."

Varovanci Aleksandra Sekulića, ki je po dveh letih ostal brez službe v Rusiji, se bodo 22. (v gosteh) in 25. novembra (doma) pomerili proti Portugalski. Ta na lestvici Fibe zaseda 55. mesto. V kvalifikacijski skupini A sta še Ukrajina in Izrael, ki sta na razpredelnici 36. oziroma 41.

slovenija košarka | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je februarja letos v Kopru ugnala Ukrajino s 87:73, tri dni kasneje pa prav tako na Obali še Izrael z 88:79 in po dveh tekmah vodi v skupini. Izrael in Portugalska sta z zmago in porazom na drugem oziroma tretjem mestu, Ukrajina je na dnu brez zmage.

Kvalifikacije se bodo končale prihodnje leto, ko Slovence februarja čakata še gostovanji pri Ukrajini (20.) in Izraelu (23.).

EP bodo prihodnje leto gostile štiri države, in sicer Finska, Poljska, Latvija in Ciper. Prvenstvo stare celine bo na sporedu med 27. avgustom in 14. septembrom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.