Šport > Košarka
385 ogledov

Sloviti Air Jordan se je odločil za zajetno investicijo

michael jordan Epa
Nekdanji ameriški košarkar je eden najbogatejših športnikov vseh časov.

Legendarni ameriški košarkar Michael Jordan se je tako kot nekateri drugi poslovneži odločil za vlaganje v hitro rastoči ešport. Sredstva je vložil v matično družbo ekipe Team Liquid - aXiomatic.

Jordan, šestkratni prvak severnoameriške lige NBA z ekipo Chicago Bulls, zdaj pa lastnik ekipe Charlotte Hornets, je tako naredil prvi korak v svet ešporta.

Družba aXiomatic je ob Jordanu objavila še enega vlagatelja, in sicer Declaration Capital, družinsko podjetje milijarderja Davida Rubensteina.

"Navdušen sem, da sem razširil svoj športni portfelj z investicijo v aXiomatic. Ešport je hitro rastoča, mednarodna industrija in sem vesel, da sem partner v izjemni skupini vlagateljev," je dejal Jordan, ki se je tako kot vlagatelj v aXiomatic pridružil še eni legendi NBA Magicu Johnsonu in tudi Tedu Leonsisu, lastniku franšize v NBA Washington Wizards ter prvaka hokejske lige NHL Washington Capitals.

"Naslednja generacija športnih navijačev so ešportni navijači," je Leonsis dejal za mrežo ESPN in dodal: "Ešport je najhitreje rastoče področje v športu in zabavi in aXiomatic je na čelu te rasti."

Leta 2016 je aXiomatic kupil večinski delež ekipe Team Liquid, ene najstarejših in najbolj priljubljenih ekip v ešportu z več kot 60 igralci iz Los Angelesa in Nizozemske.

Team Liquid tekmuje v več tekmovanjih, kot so League of Legends, Dota 2 in Counter-Strike.

Sama liga NBA je z ešportom povezana s svojo ligo NBA 2K, ki vključuje 21 podružničnih ekip klubov NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice