Šport > Košarka
597 ogledov

Slovo trikratnega NBA prvaka, ki je igral tudi v Sloveniji

Danny Green Profimedia
Edini klub, za katerega je nastopil izven ZDA, je bila Union Olimpija.

Trikratni prvak lige NBA Danny Green je pri sedemintridesetih letih zaključil športno kariero. Američan, ki je eno sezono igral tudi v Ljubljani, je eden od štirih igralcev v zgodovini lige NBA, ki je prvak postal s tremi različnimi ekipami.

Danny Green je 2014 naslov osvojil v dresu San Antonio Spurs, 2019 pri Toronto Raptors in 2020 za Los Angeles Lakers.

"Uradno se poslavljam od košarke in lige NBA. Za menoj je izjemna kariera in ponosen sem, da se lahko umaknem brez občutka nelagodja," je sporočil v svojem podcastu.

Green, ki je bil odličen strelec za tri točke - njegovo povprečje v karieri je preko 40%, je v ligi NBA odigral petnajst sezon, edini klub, za katerega je nastopil izven ZDA, pa je bila Union Olimpija, kateri se je pridružil polet 2011 in ostal do izteka lockouta v ligi NBA, kjer so morali začetek sezone zamakniti na 25. december.

Preizkusil se je tudi v Cleveland Cavaliers, Philadelphia 76ers in Memphis Grizzlies. Njegovo povprečje na 832 tekmah v ligi NBA je 8,7 točke in 3,4 skoka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.