Šport > Košarka
13341 ogledov

Soigralec z odrivanjem Dončića prestopil mejo

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Center Dallas Mavericks je na tekmi z New York Knicks odrinil Slovenca in si nakopal gnev navijačev.

Center Dallasa DeAndre Jordan je na tekmi z New York Knicks po nepotrebnem odrinil Luko Dončića in v statistiko vpisal skok, ki bi sicer moral pripasti novincu. S tem je mlademu soigralcu preprečil, da bi dosegel prvi dvojni dvojček v ligi NBA, saj je Dončić tekmo končal z 18 točkami in devetimi skoki.

luka dončić dallas mavericks Kaj se dogaja? Šport Soigralci sabotirajo Dončića

Nešportna poteza je ujezila lastnika moštva Marca Cubana, čigar nezadovoljno reakcijo si lahko ogledate v priloženem posnetku. Kritičen je bil tudi trener Rick Carlisle, ki je v prvem odzivu dejal, da je Jordan nekoliko pretiraval.

deandre jordan | Avtor: Profimedia Profimedia
Zdaj je svojo plat zgodbe kratko in jedrnato predstavil še 211 centimetrov visoki center. "Očitno že 11 let kradem žoge. Občutek imam, da je vsaka odbita žoga moja. Priznam krivdo. Ko grem na žogo, ne gledam okoli sebe," je pojasnil 30-letni Jordan.

V moštvu so se o incidentu pogovorili, trener Carlisle pa srčno upa, da bo pehanje za individualno statistiko ostalo v senci moštvenega duha. "Pogovorili smo se o tem, zdaj gremo naprej. Kadar težko prihajaš do zmag, se hitro zgodi, da se preveč osredotočaš na negativno. Ostati moramo pozitivni. Smo pa govorili o tem," je povedal.

DeAndre Jordan je bil dolgoletni član Los Angeles Clippers (2008-2018), ki se je pred začetkom letošnje sezone preselil v Dallas. Po devetih tekmah je tretji najboljši skakalec v ligi s 14,3 skoka na srečanje.

Skok (2018/2019):

1. Andre Drummond - 16,3
2. Hassan Whiteside - 14,6
3. DeAndre Jordan - 14,3
4. Giannis Antetokounmpo - 13,9
5. Kevin Love - 13,5

V desetletni karieri je zadel 67,3-odstotka vseh metov iz igre, kar je najvišji odstotek v zgodovini severnoameriške lige.

Met iz igre (NBA): 

1. DeAndre Jordan - 67%
2. Tyson Chandler - 60%
3. Dwight Howard - 58%
4. Shaquille O'Neal - 58%
5. Artis Gilmore - 58%
 

luka dončić Težave Šport Dončić ne trenira z ekipo, Dragić v istem zosu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice