Šport > Košarka
4448 ogledov

Sporočilo Dončiću: Kar naenkrat lahko zmagamo še eno in potem, kdo ve

Anthony Edwards in Luka Dončić Profimedia
Pred peto tekmo konferenčnega finala zahoda pri Minnesoti še naprej pokajo od samozavesti.

"Tu bo norišnica, navijače bodo verjetno noreli," je pred peto tekmo, v kateri bo Minnesota v seriji z Dallasom skušala znižati zaostanek – ta trenutno znaša 1-3 – hitel razlagati Jaden McDaniels. Poskušali bomo zmagati, kajti kar naenkrat dobiš še eno tekmo in potem kdo ve," je še dodal član Minnesote. 

Morebitna zmaga za Minnesoto pred domačimi gledalci v Target Centru bi pomenila znižanje zaostanka na 2:3, nato pa bi se serija znova preselila v Dallasu. Na strani Mavsov je sicer zgodovina, saj nobena ekipa še ni uspela nadoknaditi zaostanka z 0:3 v končnici lige NBA. Do danes je 155 ekip v serijah zaostajalo z 0:3, samo 11 jih je uspelo izsiliti šesto tekmo, štiri od teh pa še sedmo.

 

Jaden McDaniels in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Smo v ligi NBA, človek. Nobena ekipa se ne bo vdala v usodo in meni ali Luki puščala odprte mete," je pred peto tekmo serije opozoril Dallasov Kyrie Irving, čigar doprinos je izostal na četrti tekmi, ko je zatajil pri metih iz igre, s skromnim metom 6/18 je vpisal vsega 16 točk. 

"Slavili so v Dallasu, dobili so eno zmago. So izvrstna ekipa, to poudarjam že celotno serijo. Tudi na tekmi v Minneapolisu pričakujemo podobne stvari: igrali bodo trdo v obrambi in nama skušali z Luko zagreniti življenje v napadu," je še opozoril Irving. Dobra novica za navijače Mavsov je ta, da bi se na peti tekmi (v noči s četrtka na petek) utegnil vrniti nepogrešljivi center Mavsov Dereck Lively, ki se je na tesnih tekmah že večkrat izkazal za ključnega v igri Dallasa, tako v obrambi kot v napadu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:26 30.maj 2024.

    Pa koga briga Dončić.