Šport > Košarka
318 ogledov

Suspenz v ligi ABA zaradi udarca s pestjo

Willie Reed Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Američanu so popustili živci.

Disciplinska komisija košarkarske lige Aba je ameriškemu košarkarju Budućnosti Willieju Reedu naložila kazen dveh tekem prepovedi, obenem pa bo moral plačati še denarno kazen v višini 11.000 evrov, je liga Aba sporočila v izjavi za javnost. Reed tako ne bo mogel nastopiti proti novomeški Krki. Dvoboj 12. kroga regionalnega tekmovanja bo v Podgorici na sporedu na božični petek ob 17. uri.

Reed si je kazen prislužil zaradi dogodka na nedeljski tekmi proti Megi. V peti minuti je namreč s pestjo udaril igralca Mege Filipa Petruševa v prsi, zaradi česar je bil izključen. Petrušev je nekaj sekund pred incidentom z zabijanjem mimo Reeda zaključil napad Mege, ob vračanju v obrambo pa je narahlo trčil v Američana. Ta je najverjetneje ocenil, da gre za provokacijo in vročeglavo odreagiral. 

Willie Reed | Avtor: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Budućnost je dvoboj sicer izgubila z 72:78, disciplinski sodnik Saša Pavličić-Bekić pa se je odločil dodatno kaznovati ameriškega košarkarja. Pri tem je upošteval tudi dejstvo, da Reed ni bil predkaznovan.

Budućnost je v tej sezoni na osmih tekmah izgubila le enkrat in na lestvici s 15 točkami zaseda sedmo mesto. Mesto pred Črnogorci je Krka, ki pa ima ob 16 točkah tri odigrane tekme več.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice