Šport > Košarka
24472 ogledov

Ta poteza Luke Dončića to noč še posebej močno odmeva

Luka Dončič in Dereck Lively Profimedia
Če je Luka Dončić v seriji končnice z Oklahomo nekajkrat zatajil v napadu, pa je tudi v tej seriji dokazal, da je močno napredoval v igri v obrambi.

Že na preteklih tekmah, ne nazadnje tudi na četrti, ki jo je Dallas izgubil, je Luka Dončić dokazal, da je v obrambi, predvsem v delu nog, naredil velik napredek. Obramba je bila v preteklosti njegova šibka točka, kar so opozarjali tudi analitiki, pogostokrat pa so nasprotniki to znali izkoristiti in veliko igrali nanj. A že v seriji s Clippersi je Dončić zaustavljal tako Hardna kot Georga, zdaj pa se v obrambi dokazuje tudi proti Oklahomi. In na peti tekmi, ki jo je Dallas ob 31 točkah Dončića dobil s 104:92, je Dončić to znova dokazal. In to v samem zaključku tekme, ko se je tekma lomila in bi se Oklahoma lahko nevarno približala.

Shai Gilgeous-Alexander je minuto do konca ob zaostanku Oklahome z 90:99 stekel v hiter protinapad in šel na polaganje, toda Dončić je odlično prebral njegovo namero, ga počakal in mu prilepil blokado. Posnetek te Lukove obrambne akcije tako danes močno odmeva, video pa je hitro postal viralen na družbenih omrežjih, saj je Dončić "zalepil banano" prvemu zvezdniku Oklahome.  

Za Dončića je ta blokada zagotovo še precej slajša, potem ko ga je Shai nepričakovano prehitel tudi v glasovanju za MVP-ja rednega dela. Lovoriko je osvojil Jokić, Shai je bil drugi, Luka pa tretji.

V Dallasu niso pozabili! Po tej potezi Luke zbodli odločevalce: "Pravi MVP"

Več kot očitno je, da v Dallasu še niso pozabili, kako so Dončića "okradli" v boju za MVP-ja, potem ko je v glasovanju zasedel šele tretje mesto in to kljub temu, da je bil najboljši strelec in drugi podajalec rednega dela sezone lige NBA. Na svojih družbenih kanalih so Mavsi delili videoposnetek Dončićeve blokade in zapisali: "Pravi MVP", zraven pa prilepili 'emojije' treh obrazov, ki glasno kričijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:20 16.maj 2024.

    Ma koga zanima hebeni Dončić?..Zakaj nimajo Srbi o Jokiću toliko pisati pa je znova NVP..