Šport > Košarka
1282 ogledov

Tako noro se je končala polfinalna tekma

Jalen Scruggs Profimedia
Drugi finalist ameriške univerzitetne košarkarske lige je bil znan po košu s sredine igrišča.

V polfinalu NCAA lige sta se merila UCLA, ki je z enajstimi naslovi najuspešnejša univerza v tem tekmovanju, in Gonzaga, ki je v lovu na prvo lovoriko. Dvoboj je bil odločen šele po podaljšku.

Gonzaga je vodila z rezultatom 90:88, ko je prvi zvezdnik UCLA Johnny Juzang (29 točk) prodrl pod koš, zgrešil, a dobil skok v napadu in nato izenačil. Ostale so še dobre tri sekunde časa. Žogo je po podaji iz avta v svoje roke dobil Jalen Suggs, jo popeljal do sredine igrišča in jo vrgel pred zvokom sirene. V trenutku je postal legenda Buldogov, saj se je žoga od table odbila skozi obroč.

Gonzaga je tako postala prva ekipa po moštvu legendarnega Larryja Birda, ki se je v finale uvrstila brez poraza v sezoni (31-0). Bird je z univerzo Indiana State leta 1979 sicer v finalu moral priznati premoč univerzi Michigan State z Magicom Johnsonom. Zadnja, ki je celotno sezono odigrala brez poraza, je bila leta 1976 Indiana pod vodstvom legendarnega trenerja Bobbyja Knighta.

"O takšnih stvareh sanjaš kot otrok, ko mečeš na svoj mini koš," je po tekmi dejal Suggs, ki je tekmo končal s 16. točkami, petimi skoki in šestimi asistencami. V finalu se bo zdaj pomeril z univerzo Baylor, ki prav tako doslej še nikoli ni stopila na vrh ameriške univerzitetne košarke. Šlo bo za spopad dveh ekip, ki so jim analitiki v tej sezoni tudi pripisali največ možnosti za naslov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice