Šport > Košarka
1319 ogledov

Dončić se čuti krivega: "Zdi se mi, da ga puščam na cedilu"

Luka Dončić Profimedia
Slovenskemu zvezdniku je bilo žal, ker se je na četrti tekmi izneveril Kyrieju Irvingu.

Los Angeles Clippers so bili po dveh zaporednih porazih na četrti tekmi spet boljši od Dallas Mavericks (116:111) in izid v seriji poravnali na 2:2 v zmagah.

Luka Dončić NBA Šport Dallas nadoknadil 31 točk zaostanka, odločala napeta končnica

Košarkarjem Dallasa je ob bučni podpori gledalcev v American Airlines Centru uspelo nadoknaditi 31 točk zaostanka, na koncu pa jim je kljub briljatni predstavi Kyrieja Irvinga, ki se je po slabem uvodu razigral v drugi četrtini, malo zmanjkalo za veliki preobrat.

Serija se zdaj seli v Los Angeles, kjer bo peta tekma v četrtek zjutraj po slovenskem času. Šesta bo dva dni kasneje znova v Dallasu, morebitna sedma pa 5. maja pri LA Clippers.

Clippers so zasluženo izenačili serijo, saj so bili boljši praktično celo tekmo. V prvem polčasu so vodili že z 31 točkami razlike pri 55:24, a so nato domači že do polčasa razliko zmanjšali na 17 točk.

Tudi v tretji četrtini so Mavericks igrali bolje in ves čas rezali v zaostanek. Zadnji del igre so začeli s štirimi točkami zaostanka in bili kljub nekaj slabim minutam ves čas v igri za zmago. Po polaganju Irvinga so celo povedli s 105:104, a so imeli zadnjo besedo Clippers.

Irving je tekmo končal s 40 točkami ob 56-odstotnem metu iz igre (6/12 za tri točke, 6/6 prosti meti), sedmimi skoki in petimi podajami.

Ameriški branilec tokrat ni bil deležen zadostne pomoči s strani Luke Dončića, ki se je z 29 točkami, 10 skoki in 10 podajami resda podpisal pod trojni dvojček, a je iz igre zadel samo 10 od 24 metov in le enega od devetih poskusov za tri točke.

Slovenec se je po porazu posipal s pepelom in obžaloval, da ni bil v večjo pomoč razpoloženemu Irvingu.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moram mu bolj pomagati, zdi se mi, da ga puščam na cedilu. On na parketu pusti vse, kar lahko, in za nas je bil doslej v tej končnici izjemen," je bil poln hvale na račun soigralca samokritični Dončić.

Prvi zvezdnik Dallasa je bil zaradi poškodbe kolena vprašljiv za četrto tekmo, zato je odločitev o njegovem nastopu padla šele med ogrevanjem. "Seveda boli, to je očitno. Ampak to nikakor ne more biti izgovor. Začeli smo zelo slabo, površno in to moramo močno popraviti."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:24 29.april 2024.

    A koga to posebno zanima ?

Sorodne novice