Šport > Košarka
13648 ogledov

To je slovenska skupina na OI, Srbi brez udeležbe

Slovenija Litva košarka reprezentanca Profimedia
Slovenski košarkarji bodo zaigrali v skupini C.

Slovenska košarkarska izbrana vrsta bo prvič zaigrala med dvanajsterico, ki bo nstopila na olimpijskih igrah. V skupini C se bodo izbranci selektorja Aleksandra Sekulića pomerili s Španijo, Argentino in Japonsko. Prvi tekmec Slovenije bodo sicer Argentinci že 26. julija, tekma bo ob 6.40 zjutraj po slovenskem času.

Po tekmah v skupini bo na sporedu četrtfinale, vanj se bodo uvrstile vse prvo in drugouvrščene ekipe v skupinah ter tudi dve najboljši reprezentanci, ki bosta zasedli tretje mesto v pred tekmovanju. Še na preteklih olimpijskih igrah so se izbrane vrste sicer merile v dveh skupinah s po petimi moštvi, tokrat bo drugače. Posledično bo manj tekem, v Riu je bilo treba za zlato in srebro odigrati osem tekem, tokrat le šest. 

Luka Dončić jih je sicer doslej v reprezentanci odigral 13, prav na vseh pa je tudi zmagal. Če bi tako prišel do številke 19...

V skupini A bodo igrale Iran, Združene države Amerike, Francija in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Kanadi (Češka ali Grčija, zmagovalec bo znan ponoči). V skupini B bosta kar dva zmagovalca kvalifikacij, v Beogradu sta se za prvo mesto merili Srbija in Italija, slednja je na koncu slavila s 102:95, v Splitu pa je Nemčija ugnala Brazilijo s 75:64. Poleg obeh kvalifikantov sta tu še Avstralija in Nigerija.

Komentarjev 1
  • janez-ne-jansa 12:02 05.julij 2021.

    Daj ne tečnari s tem sranjem pod vsakim člankom. Zanimivo da si Patricija pa sam o sebi govoriš kot o moškem. Hmm pa da ni slučajno ta tvoja super piložnost sped napizdancija od bedaka, ki raje kot dela napizduje ljudi, ...prikaži več mater vam j.... scamerji

Sorodne novice