Šport > Košarka
25063 ogledov

Trener Dallasa razburkal strasti z izjavo o Dončiću

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Ko gre za vprašanje najboljšega košarkarja v zgodovini Dallas Mavericks, trener Jason Kidd ne pušča prav veliko prostora za razpravo.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks je "samo" štiri zmage oddaljena od drugega naslova NBA prvaka v zgodovini franšize. Ovira na poti do tega cilja bo najboljša ekipa rednega dela sezone Boston Celtics.

Dallas je edini dosedanji naslov osvojil v sezoni 2010/2011 pod taktirko enega najboljših košarkarjev vseh časov Dirka Nowitzkega. Za Mavse je takrat v vlogi organizatorja igre navduševal tudi aktualni trener moštva Jason Kidd.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia
Če kdo, potem Kidd mora vedeti, kako pomemben je bil Nowitzki za Dallas in kakšen pečat je nemški košarkar pustil v tretjem največjem teksaškem mestu.

Toda Kidd se ob vprašanjih o najboljšem košarkarju v zgodovini franšize že nekaj časa postavlja na stran Luke Dončiča, čeprav je komaj 24-letni as v Dallasu preživel šele dobro četrtino Nemčevega staža. Za Dončića je bila letošnja sezona, v kateri se je okitil z naslovom za najboljšega strelca lige, šesta onkraj luže, Nowitzki jih je za Dallas odigral 21. 

Dončića je za najboljšega Mavericka vseh časov že nekajkrat razglasil tudi lastnik ekipe Mark Cuban, po mnenju Kidda pa bi bila debata dokončno zapečatena, če bi Slovenec v finalni seriji z Bostonom dvignil pokal Larryja O'Briena.

"Če Luka osvoji prstan, ali mu potem pripada naziv najboljšega Mavericka vseh časov?" je trenerja Dallasa vprašala novinarka ESPN-a Malika Andrews. "Ja," je kot iz topa izstrelil ameriški strateg.

Izjava je naletela na mešane odzive, na družbenih omrežjih pa se je vnela burna razprava med ljubitelji NBA košarke.

Medtem ko mnogi še vedno prisegajo na Nowitzkega, se jih vedno več nagiba k Dončiću, nekateri pa za najboljšega Mavericka vseh časov razglašajo kar Kidda. Ta bi temu zagotovo oporekal, kar je nenazadnje storil s tem, ko je dejal, da bi se sam ob Dončiću in Kyrieju Irvingu zagotovo znašel v vlogi rezevrista.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:32 06.junij 2024.

    Napisali ste spet par neumnosti,naj omenim samo dve!!! 1. Luka je star 25 in ne 24 2. Mark Cubain ni več lastnik franšize Dallasa,ker jo je prodal!!!