Šport > Košarka
3871 ogledov

Trener Reala povzdignil Dončića

luka dončić
Slovenski košarkar ni bil med najboljšimi strelci Real Madrida.

Madridski košarkarski velikan je na drugi četrtfinalni tekmi Evrolige preživel peklensko vzdušje v Atenah in premagal domači Panathinaikos (82:89). Real je tako izid v seriji poravnal na 1-1. Moštvi se zdaj selita v Madrid, kjer bosta na sporedu tretja in četrta tekma. Za odločilno peto, če bo do nje prišlo, se bodo košarkarji vrnili v Grčijo, saj si je PAO v rednem delu priigral prednost domačega terena.

Luka Dončić Evroliga Šport Real kljub skromnemu Dončiću z zmago iz Aten

Luka Dončić je na drugi tekmi dosegel osem točk (0/1 za dve, 0/2 za tri, 8/8 prosti mesti), prav vse izza črte za proste mete. Dodal je pet skokov, štiri podaje in ukradeno žogo za statistični indeks 18. Čeprav ni bil med najboljšimi strelci Reala, prav tako pa je dosegel precej manj točk od njegovega povprečja (16,3), mu je trener Pablo Laso po tekmi pripisal ogromne zasluge.

"Luka (Dončić, op. a.) in Gustavo (Ayon, op. a.) sta igrala odlično. Nadzorovala sta potek tekme. Nihče ne omenja Chassona Randla, ki je prispeval pomembnih 13 minut, ko je bil Luka v nevarnosti zaradi osebnih napak. Lahko je govoriti o košarkarjih z visokimi številkami, a najpomembneje je, da vsi prispevajo. V ekipi imam izkušene igralce, imam pa tudi takšne, ki igrajo prvo sezono v Evroligi. Pomembno je, da zna igrati celotna ekipa," je dejal Laso.

"Tekma je bila drugačna od prve. Dobro smo igrali od začetka. Zdaj se vračamo v Madrid. Serija je izenačena na 1-1. Pozabiti moramo to tekmo in se osredotočiti na naslednjo," je dodal trener Reala.

Dončić je v Atenah odigral 200. tekmo za Real Madrid. Ko mu je bilo komaj 16 let, je postal najmlajši košarkar v zgodovini, ki je zaigral za Real v španski ligi ACB. 111 tekem je odigral v domačem prvenstvu, 76 v Evroligi, osem v pokalu, tri v superpokalu in dve v medcelinskem pokalu.

Xavi Pascual, trener Panathinaikosa, se je po tekmi obregnil ob sodniški kriterij, saj je imela njegova ekipa ob koncu na računu 36 osebnih napak, Madridčani pa le 23. "Upam, da bomo v Madridu deležni enakega sojenja. Z enakim kriterijem. Ostati moramo pozitivni in se pripraviti na naslednjo tekmo. Igramo proti odlični ekipi. Od začetka sem trdil, da so favoriti," je dejal Pascual. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice