Šport > Košarka
642 ogledov

Tuji mediji: Jaka Blažič se seli k evropskemu velikanu!

Jaka Blažič Saša Despot
Uradne potrditve še ni, a tuji mediji vse pogosteje pišejo, da bo naslednjo sezono Jaka Blažič ponovno nastopal v Evroligi.

Slovenski košarkarski zvezdnik ter aktualni evropski prvak Jaka Blažič naj bi se preselil v staro jato, saj naj bi ponovno oblekel dres Crvene zvezde, katerega je nosil že med leti 2013 in 2015.

O novici so prvi poročali turški novinarji na spletnem portalu basketservisi.com, kjer tudi trdijo, da bodo Rdeče-beli iz Beograda prejeli "wild card" povabilo za nastop v Evroligi v prihodnji sezoni.

Jaka Blažič | Avtor: EPA EPA

Blažiča naj bi sicer pogodba s Cedevito Olimpijo vezala še za eno leto, toda Turki so prepričani, da si Blažič po neuspešni sezoni, ko si Olimpija znova ni uspela priigrati zaključni turnir ABA lige ter vozovnice za Evroligo, želi znova nastopiti v najmočnejši evropski košarkarski ligi.

Slovenski reprezentant naj bi se po poročanju tujih medijev, saj so se Turkom priključili tudi nekateri srbski, tako vrnil v klub, kjer je pred leti že postal pravi ljubljenec občinstva, z moštvom pa osvojil Ligo ABA, Srbsko ligo ter dvakrat Srbski pokal.

Pot ga je nato zanesla še k Baskonii, Andorri ter Barceloni, preden se je vrnil k Cedeviti Olimpiji, kjer je letošnjo sezono naravnost blestel ter si zagotovo tudi zaslužil nastopanje na najvišji evropski ravni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice