Šport > Košarka
18 ogledov

V NBA na potezi igralci

David Stern NBA Reuters
Komisar lige NBA David Stern je igralcem ponudil deljenje dobička v razmerju 50:50. Sindikat košarkarjev si je vzel čas za razmislek, če pristane na ponudbo, pa bi se lockout končal. Sezona bi se tako lahko začela 15. decembra.

"Ne morem vam reči, kaj bo storil sindikat igralcev. Lahko le upam. Resnično upam, da se bo zadeva v naslednjem dnevu odvijala tako, da bodo moštva v tej sezoni, ki naj bi se začela 15. decembra, odigrala 72 tekem," je po sinočnjih pogajanjih med lastniki klubov in sindikatom košarkarjev dejal komisar lige David Stern. Lastniki igralcem za zdaj ponujajo razdelitev premoženja v razmerju 50:50, če njihov predlog ne bo sprejet, pa bodo ponudbo spremenili v 53:47 v njihovo korist.

"Predlog ne rešuje nekaterih sistemskih vprašanj, ki se nam zdijo pomembna. Stopili bomo korak nazaj, vzeli si bomo čas za premislek in posvet z igralci. Nato se bomo odločili, kako naprej," je dejal predstavnik igralcev Derek Fisher in dodal: "Velikega napredka ni bilo, zato sem razočaran, saj se vsi želimo vrniti na parket." Izvršni direktor sindikata Billy Hunter pa meni: "To ni najboljši predlog na svetu, a vseeno ga moramo predstaviti košarkarjem." Obe strani sta se včeraj sicer pogajali 11 ur.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:39 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.