Šport > Košarka
3563 ogledov

Veliko srce Luke Dončića: Tako je osrečil mladega pacienta

Luka Dončić Instagram
Da ima Luka Dončić veliko srce, je dokazal že velikokrat. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, ko je osrečil mladega navijača.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić ima svojo fundacijo, s katerim rad pomaga pomoči potrebnim. A ne le finančna podpora, naš košarkarski virtuoz se velikokrat izkaže s srčnimi gestami. Le malo zvezdnikov ima tako veliko srce, kar je Luka znova dokazal, ko je osrečil enega od mlajših navijačev.

In sicer gre za pacienta Univerzitetnega rehabilitacijskega Inštituta Republike Slovenije Soča - Ardo. Predvčerajšnjim po delovni terapiji je gorečega navijača Luke Dončića čakalo veliko presenečenje: paket, ki mu ga je poslal sam Luka Dončić. V njem pa podpisana majica, osebno sporočilo od Luke in še marsikaj. "Veselje je bilo neskončno," so zapisali na Facebook strani URI Soča.

Arda je, tako so navedli v objavi, povedal, da sta si s terapevtko Lauro cilj, da svoj napredek pokaže Luki Dončiću, zastavila že pred štirimi leti. Marsikatero prepreko sta morala preseči in danes je ves trud nagrajen, so dodali.

"Cilj v delovni terapiji je bilo učenje novih veščin in spretnosti (oblačenje/slačenje majice, metanje žoge na koš, transfer iz različnih površin, rezanje hrane z nožem in vilico itd.). Njegova največja motivacija je Luka Dončić, npr. ker si mora Luka sleči majico in obleči dres, potem tudi Arda to trenira in je motiviran. Način, da si otrok sam (ob podpori rehabilitacijskega tima) zastavi cilj, je dokazano najbolj učinkovita metoda doseganja rezultatov," so zaključili v sporočilu. 

Mlademu navijaču Luke Dončića želimo vse najboljše in čim hitrejši napredek. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Soljatar 17:34 14.avgust 2024.

    samopromocija...taka "dobrodelnost" je tem slavnim športnikom naročena s strani njihovih delodajalcev, sponzorjev in menedžerjev...s tem si višajo ugled, rejtig, popularnost, v končni fazi ima šport večjo gledanost itd....v ozadju te lažne dobrodelnosti je seveda biznis, keš, itd...pravljice za neumno rajo...

  • Avatar Bine Prelesnik
    baraba 17:02 14.avgust 2024.

    Prosim , da se vzdržite negativnih komentarjev !