Šport > Košarka
47 ogledov

Visoka kazen zaradi udarca v mednožje

serge ibaka blake griffin EPA
Eno višjih denarnih kazni v tej sezoni košarkarske lige NBA bo moral plačati španski reprezentant v dresu Oklahome Serge Ibaka. Vodstvo lige ga bo prikrajšalo za 25 tisoč dolarjev, ker sodniška komisija po pregledu počasnega posnetka meni, da je Ibaka centra Los Angeles Clippers Blaka Griffina namerno udaril v mednožje.

Čeprav se je Ibaka po tekmi zagovarjal, da je do prekrška prišlo v žaru borbe in da igralca nikakor ni hotel udariti pod pasom, televizijski posnetek jasno kaže, da je šlo za nameren udarec. Ibaka je Griffina najprej prijel za roko, z drugo pa ga je z vso močjo udaril v mednožje.

Griffin, ki v ligi NBA velja za enega najmočnejših igralcev pod obročema, se je po udarcu zgrudil na tla in tam obležal. "Malce sem bil presenečen, da ga sodniki niso nemudoma izključili. Očitno vsega niso videli," je po tekmi dejal center LA Clippers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.